Başkentin 150 kültür elçisi

Güncelleme Tarihi:

Başkentin 150 kültür elçisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2022 13:41

‘Ankara Miras Kültür Elçileri Programı’nda şimdiye kadar toplam 150 çocuk eğitim alarak başkentin birer ‘kültür elçisi’ oldu. Programın beşincisi düzenlenirken ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “Bu programlarla çocuklarımızın yaşadıkları kente sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Tohumluk Vakfı iş birliğiyle tarihi değerleri koruma ve yaşatma sorumluluğuna sahip, bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla başlatılan, ‘Ankara Miras Kültür Elçileri Programı’nda şimdiye kadar toplam 150 çocuk eğitim aldı. Programın beşincisi Altındağ Çocuk Kulübü üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Çocuklar, ÇEKÜL Vakfı Ankara Temsilcisi Faruk Soydemir rehberliğinde Ankara Kalesi, Arslanhane Camii, Çukur Han, Çengel Han, Pilavoğlu Han’ı gezerek arkeolojik, mimari ve coğrafi konular hakkında bilgilendirildi. Soydemir, minik elçilerin merak ettiği konular hakkında da sordukları soruları tek tek yanıtladı. Atölye çalışmasının da yer aldığı program kapsamında çocuklar Erimtan Müzesi’nde hayal güçlerini. kendilerine verilen malzemelerle birleştirerek hatıra sikke bastı.

Haberin Devamı

Başkentin 150 kültür elçisi

KENTE SAHİP ÇIKMALARINI İSTİYORUZ

ÇEKÜL Vakfı Ankara Temsilcisi Faruk Soydemir, “Çocuklara Ankara’nın kültürel miraslarını, tanıtmak, anlatmak, onların bu bilgileri iyice öğrenmelerini, ardından bu öğrendiklerini çevrelerine, ailelerine ve arkadaşlarına anlatmalarını sağlayarak Ankara’nın birer Kültür Miras Elçisi olmalarını istiyoruz. Çocuklarımıza Ankara’nın tarihi yapılarını, kültürel mirasını geleneksel evlerin genel özelliklerini, eski evlerin nasıl yapıldığını ve yaşamın nasıl olduğunu anlatıyoruz” diye konuştu. ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş de “Bu programlarla çocuklarımızın yaşadıkları kente sahip çıkmalarını istiyoruz. Ankara Kültür Elçileri sertifikası da veriyoruz ve artık çocuklar belediyemizce tescillenmiş miras elçileri oluyor. Çok yararlı bir program Ankara’nın geleceği için” dedi. Program sonunda çocuklara ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın imzasının bulunduğu ‘kültür elçisi’ sertifikası verildi, ABB yayınlarından oluşan hikâye kitapları da hediye edildi.

Haberin Devamı

Başkentin 150 kültür elçisi

KENT OBJELERİ İÇİN TASARLAMA YARIŞMASI

Öte yandan ABB, ‘Başkentin Objeleri’ isimli bir yarışma da açtı. ABB Başkanı Mansur Yavaş sosyal medyadan, “Geçmişten günümüze güzel Ankara’mızla özdeşleştirdiklerinizin hayat bulma zamanı. Belirlediğiniz yeri temsil edeceğini düşündüğünüz objeyi tasarlayarak Başkentin Objeleri yarışmamıza katılabilirsiniz” ifadelerini kullandı. “Konumu seç, objeyi belirle, tasarla” sloganlı yarışma için başvurular “https://forms.ankara.bel.tr/baskentinobjeleri” adresi üzerinden yapılacak. Yarışmacılar, Ankara’da öne çıkan, başkent denilince akla gelen, dünden bugüne Ankara ile özdeşleşmiş mekân, meydan, bina, yeşil alan, nokta belirleyerek ve belirlenen yeri temsil edeceği düşünülen objeyi tasarlayacak. Birinci tasarıma 50 bin TL, ikinciye 25 bin TL ve üçüncüye 10 bin TL para ödülü verilecek.

Haberin Devamı

Başkentin 150 kültür elçisi

Başkentin 150 kültür elçisi

BAKMADAN GEÇME!