Başkentimizin marka değerine ciddi katkılar sağlayacak

Güncelleme Tarihi:

Başkentimizin marka değerine ciddi katkılar sağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2022 09:55

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 12 Haziran’a kadar sürecek Başkent Kültür Yolu Festivali’nin önemine dikkat çekerek, “Gerçekleşecek tüm sanatsal etkinlikler başkentimizin marka değerine ciddi katkılar sağlayacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Başkent Kültür Yolu Festivali' kapsamında düzenlenen '75'inci Devlet Resim ve Heykel Yarışması Sergisi'nin ön gösterimi ile ödül törenine katıldı. Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde gerçekleşen programda konuşan Bakan Ersoy, “Gerçekleşecek tüm sanatsal etkinlikler başkentimizin marka değerine ciddi katkılar sağlayacaktır. Bakanlığımızın ve devletimizin bütün ilgili kurumlarının bir araya gelerek burada çok ciddi bir projeyi hayata geçirdiğini söyleyebilirim. Şehirlerimizin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak festivaller sayesinde şehirlerimizin marka değerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. 

10 BİN SANATÇI 2 BİN ETKİNLİK

Festivalin 12 Haziran’a kadar iki binden fazla etkinlikte yaklaşık 10 bin sanatçıya ev sahipliği yapacağını duyuran Ersoy, “7’den 70’e herkesi mimariden edebiyata, resimden müziğe, tasarımdan tiyatroya, sergilerden fotoğrafa kadar farklı disiplinlerden çok sayıda sanat etkinliğiyle bir araya getirecek. Türkiye’den ve dünyadan yıldız sanatçıların yer aldığı nitelikli ve renkli programlar festival boyunca sanatseverlerle buluşacak” bilgisini paylaştı.

Başkentimizin marka değerine ciddi katkılar sağlayacak


ETNOGRAFYA MÜZESİ ZİYARETE AÇILDI

Bakan Ersoy ayrıca etkinliğin ardından bir süredir restorasyon çalışmaları devam eden Etnografya Müzesi’nin açılışını da gerçekleştirdi ve, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla yapımına başlanan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin planlanarak inşa edilen ilk müzesi olan Ankara Etnografya Müzesi’nde sergileme ve restorasyon çalışmalarını tamamlayarak müzemizin yeniden açılışını gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkentimizin marka değerine ciddi katkılar sağlayacak


KOSTÜMLER SERGİLENİYOR

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlediği ‘Kadın Kostüm Tasarımcıları Sergisi’ Büyük Tiyatro Fuaye alanında ziyarete açıldı. Sergide Sevgi Türkay, Buket Başaran Akkaya, Nalan Alaylı, Funda Çebi, Şirin Dağtekin Yenen, Hale Eren, Gül Emre, Gülümser Erigür, Yıldız İpeklioğlu, Funda Karasaç, Gülhan Kırçova, Mihriban Oran, Fatma Sarıkurt, Çevren Sarayoğlu, Esra Selah, Serpil Tezcan, Nur Uzmen, Medina Yavuz Almaç’ın çalışmaları bulunuyor. Sergide, temsiller için hazırlanmış olan kostüm tasarımcılarının özgeçmişlerinin yanı sıra, hangi oyunlara ait olduğu bilgisine de yer veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!