Başkent yılbaşına hazır

Güncelleme Tarihi:

Başkent yılbaşına hazır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2009 00:00

Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin yeni yılı huzur ve güven içinde karşılamaları için bir takım önlemler aldı.

EGO Genel Müdürlüğü vatandaşların geçmiş yıllardaki talepleri de göz önüne alarak yılbaşına özel programı uygulayacak. Programa göre Ankaray ve Metro yılbaşı gecesi saat 02.00’ye kadar hizmet verecek, EGO otobüsleri de ana hatlarda sabaha kadar çalışacak.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yeni yıl dolayısıyla gün boyu hediyelik eşya satan mağazaları denetleyerek vatandaşların güvenli alışveriş yapmasını sağlayacak. Yılbaşı eğlencesinin gece geç saatlere kadar süreceğini dikkate alan Zabıta Müdürlüğü, eğlence ve konaklama merkezlerini nöbetçi ekiplerle kontrol edecek.

Kesintisiz hizmet

EGO Genel Müdürlüğü geçmiş yıllardaki yolcu talebini dikkate alarak özel yılbaşı programı hazırladı. Programa göre Ankaray ve Metro saat 02.00’ye kadar hizmet verecek. Ayrıca, yılbaşı gecesi Kızılay, Batıkent, AŞTİ ve Dikimevi istasyonlarındaki bilet satış gişeleri de saat 02.00’ye kadar açık tutulacak. Ego otobüsleri de sabaha kadar Ankaralılara hizmet verecek.

ASKİ Kanal Arıza ve EGO Doğalgaz Arıza ekipleri 24 saat boyunca meydana gelebilecek acil arızaların giderilmesi için nöbetçi ekipler bulunduracak. Ayrıca yangın ve trafik kazalarına karşı Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler hazır olacak. Cenaze hizmetleri kesintisiz sürecek.
Ayrıca kış şartlarına uygun olarak bulvar, ana cadde ve yolların açık tutulması için Fen İşleri Daire Başkanlığı araç ve personelini de hazır bulunduracak.

Önemli telefonlar

ANKARALILAR Belediye ile ilgili ihtiyaç ve şikayetlerinde aşağıdaki telefonlara başvurabilecekler:

MAVİ MASA : 153
DOĞALGAZ ARIZA : 187
SU VE KANAL ARIZA : 185
İTFAİYE : 110
ALO CENAZE : 188
ALO DOĞUM : 188
ZABITA : 231 79 84
229 66 91
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!