Başkent’ten devlere müthiş destek

Güncelleme Tarihi:

Başkent’ten devlere müthiş destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2012 02:00

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası elemelerinde salonu hınca hınç dolduran taraftarlar, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası grup maçlarında da milli takımı yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

Türkiye, son yıllarda önemli organizasyonlara ev sahipliği yaparken, Başkent de özellikle basketbol ve voleybolda Dünyanın önemli takımlarını ağırlıyor. Önemli sınavlarda da Ankara seyircisi milli takımları yalnız bırakmıyor. Bunun son örneği, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası grup maçlarının ikisini Ankara’da oynayan 12 Dev Adam’ın maçlarında görüldü. Yenilenen kadrosu ile Slovenya’daki şampiyonaya katılmak için yola çıkan ay-yıldızlılar, ilk maçında Beyaz Rusya’yı 77-74 yenerken, Ankara Arena’da 5 binin üzerinde seyirci vardı. Ancak asıl destek, İtalya karşısında kaybedilen maçın ardından çıkılan Portekiz maçın geldi. Bu mücadeleyi 9 bin 807 biletli taraftar izlerken, maç boyu verilen destek görülmeye değerdi.
12 Dev Adam, 2010 yılında Türkiye’de düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası grup eleme maçlarını yine Ankara’da yapmış, kapalı gişe oynanan maçların 5’ini da kazanıp, İstanbul’daki serüvenin devamına grup lideri olarak gitmişti.
Ankara seyircisi önünde oynama istediğini dile getiren iki takım oyuncuları, 2012 Londra Olimpiyatları vizesi alarak, bu yöndeki taleplerinin ne denli haklı olduklarını göstermişti. Bayan Voleybol Milli Takımı ile Bayan Basketbol Milli Takımı, son vizenin verildiği kıta eleme maçlarını Ankara’da yapmış hem Filenin Sultanları hem de Potanın Perileri, tarihi bir başarı elde ederek Londra’da yarışmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!