Başkent’te şimdi Flamenko zamanı

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te şimdi Flamenko zamanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2008 00:00

Ankara, müthiş bir Flamenko festivaline hazırlanıyor. Mayıs ayının ilk haftasındaki feztival, kelimenin tam anlamıyla, bir Flamenko fırtınası estirecek.

FLAMENKO Ankara Derneği ve ODTÜ Klasik Gitar Topluluğu’nca düzenlenen Uluslararası Flamenko Ankara Festivali, 1-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalın birinci gününde dernek üyelerinden oluşan gösteri grubunda dansçılar, gitaristler, perküsyoncular ve şarkıcılar beraber flamenko yapacaklar. Ankara ve dışında birçok üniversitede gösteri ve etkinliklerde bulunan grup, 2. Uluslararası Flamenko Ankara Festivali için özel bir gösteri sunacaklar. Festival’de sahne alacak sanatçılar: Myrddİn Novar: Çok küçük yaşlarda müziğe başlayan Myrddin Novar, 14 yaşından bu yana gitar çalıyor. Sanatçının iki albümü var. Jeronİmo Maya: 1977 Madrid doğumlu olan Jeronima Maya, 5 yaşında gitar çalmaya başladı. 7 yaşında ilk konserini verdi. Çıkardığı albüm, İspanya ve Avrupa’da büyük başarı elde etmiştir.

13 YAŞINDA BAŞLADI

Davİd Perez: Dans etmeye 13 yaşında başlayan David Perez, ilk turnesine 15 yaşında çıktı. 2004 yılında "Cante De Las Minas" Festivali’nde birinciliğini kazanan Perez, 2006’da Endülüs Genç Dansçılar Yarışması’nın birincisi. Mavİ Sİyah Flamenko TopluluĞu: 2003 yılı sonbaharında, flamenko gitaristi Ceyhun Güneş’in, bestelerini seslendirmek amacı ile kurduğu flamenko grubu olan "Mavi Siyah", bu güne kadar uluslararası festivaller de dahil olmak üzere, bir çok konser verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!