Başkent’te ‘Oktoberfest’ rüzgarı esti

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te ‘Oktoberfest’ rüzgarı esti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2012 00:00

Almanya’nın Münih kentinden dört bir yana yayılan ve dünyanın en büyük festivallerinden olan Oktoberfest, Alman elçiliği tarafından Ankara’da da düzenlendi.

Haberin Devamı

İki gün süren festivalde yüzlerce katılımcı Almanya’dan özel olarak getirilen yaklaşık 5 bin litre bira tüketti. Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından 2008 yılından itibaren Başkent’te de gerçekleştirilen Oktoberfest, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.
Elçiliğin bahçesine kurulan çadırda iki gün boyunca devam eden festivale, aralarında yabancı misyon temsilcileri ve görevlilerinin de olduğu yüzlerce davetli katıldı. Festival, bira fıçısının ahşap tokmakla açılmasıyla başladı. Festivalde kullanılan masa, bardak ve süs eşyaları Almanya’dan getirildi. İki gün süren festival boyunca boyunca davetliler, yaklaşık 5 bin litre bira tüketti.

Geleneksel kıyafetler

Konuklar, bira ile birlikte Alman sosisleri ve Brezem isimli ekmeği de tatma fırsatı buldu. Almanların geleneksel kıyafetleri olan “Dirndl” ve “Tracht” giyerek geceye katılan davetliler, renkli görüntüler oluşturdu. Alman müzik grubu Trenkwalder’in müzikleriyle eşlik ettiği gecede, katılımcılar geç saatlere kadar dans edip eğlendi.

Haberin Devamı

Sokakta festival

Ankara’daki bir diğer Oktoberfest partisine ise Radyo ODTÜ imza attı. Radyo ODTÜ Sokağı’nda gerçekleşen festivalde Başkentliler, eğlencenin sınırlarını zorladı. Oktoberfest 2012’nin özel konuğu DJ Wolfson’un performansı ile eğlence tavan yaptı. Geceden elde edilecek gelir ise OR-AN Rotary Kulübü’nün sosyal sorumluluk projesine aktarılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!