Başkent’te Cumhuriyet Bayramı heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te Cumhuriyet Bayramı heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2007 00:00

Terör saldırılarına karşı ’Tek ses tek yürek’ olan Türk halkı, 29 Ekim Cumhuriyet bayramında da aynı mesajı verdi. Cumhuriyetin kuruluşunun 84. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Başkent Ankara’da da çoşkulu bir şekilde kutlandı.

BAŞKENT’te de tüm Türkiye’de olduğu gibi Cumhuriyet’in 84.yıldönümü törenleri büyük bir coşku ve halkın katılımıyla kutladı.

Kutlamalar 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nca Kara Harp Okulu Eğitim arazisi içinden 21 pare top atışı yapılmasıyla başladı.

Sıhhiye’deki Zafer Anıtı’nda saat 13.00’de düzenlenen törene, Çankaya Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat başkanlığındaki heyet ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ve Cumhuriyet Lisesi öğrencileri katıldı. Zafer Anıtı’na çelenklerin bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Askeri bando ve merasim bölüğünün geçit törenini, vatandaşlar alkışlayarak izlendi.

Ulus’ta aynı saatte düzenlenen törende ise Ankara Valiliği adına Altındağ Kaymakamı Fatih Ahmet Kurt, Atatürk anıtına çelenk koydu. Çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de anıta çelenk koyduğu törende, Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki töreni de çok sayıda vatandaş izledi. Öte yandan, Ankara’daki resmi ve özel kuruluşlar Türk bayrakları ve Atatürk portreleri ile donatıldı

ÇANKAYA

Kreşli miniklerden Anıtkabir’e ziyaret
/images/100/0x0/55ea4d4af018fbb8f876f9f9


ÇANKAYA Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren gündüz bakımevlerinde bulunan 3-6 yaş arası 650 çocuk Cumhuriyet Bayramı kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti. Çocuklar önce Atatürk’ün mozolesini daha sonra ise Anıtkabir’deki Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni gezdi Çankaya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kreşlerdeki çocukların çok yönlü gelişimi için farklı etkinliklerin düzenlediği ifade edildi. Çocukların Cumhuriyet ve Atatürk konusunda bilgilenmeleri ve bilinçlenmeleri için tarihi mekanlara götürüldükleri kaydedilen açıklamada, etkinliklerden ayrı olarak kreşlerde çok yönlü eğitimin verildiği vurgulandı.

AKYURT

Seğmenler şehit babasını ağlattı

AKYURT’taki cumhuriyet kutlamalarında seğmenlerin gösterileri, şehit babasını ağlattı.

Kutlamalarda şiirlerle gösteriye çıkan Akyurt Halk Eğitim Merkezi Seğmenler ekibinin gösterisi, tüm ilçe halkını ve öğrencilerin coşkusunu artırdı. Şiirlerin okunduğu seğmen gösterisini izleyen Şehit Ümit Motor’un babası Ömer motor da duygulanarak gözyaşlarını tutamadı. Şehit Babasının ağladığını gören Akyurt Seğmenleri, oyunlarını tamamlayarak şehit babasının elini öptüler. Seğmenlere sarılarak ağlayan şehit babası Ömer Motor, "Vatan sağ olsun oğullarım" dedi.

ÇUBUK

Şehit ilçede coşku

CUMHURİYET’in kuruluşunun 84’üncü yılı Çubuk’ta düzenlenen etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı. Türkiye’nin en çok şehit veren ilçelerinden biri olan Çubuk’ta yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde, geçmiş yıllara oranla büyük bir katılım görüldü. Protokol ve tüm öğrencilerin yanı sıra binlerce vatandaşın katıldığı Cumhuriyet Bayramı töreninde Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı günü anlamını belirten bir konuşma yaptı. Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ve Garnizon Komutanı Sıtkı Akgöz’ün de katıldığı öğrencilerin şiir okuması ve folklör gösterileri ile coşku içinde devam eden Cumhuriyet Bayramı etkinliği resmi geçit ile son buldu.

HASANOĞLAN

Birlik mesajı

CUMUHURİYET Bayramı, Hasanoğlan beldesinde de törenlerle kutlandı. 12 bin nüfuslu Hasanoğlan’ın Atatürk Stadı’nda yapılan kutlamalara yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Türk’ü, Kürt’ü, Alevisi, Çerkez’i hep birlikte omuz omuza kardeşçe yaşıyoruz. Bu birliğimizi ve bütünlüğümüzü kimsenin bozmasına müsade etmeyiz" dedi.

GÖLBAŞI

Güçlü olmalıyız

GÖLBAŞI Belediye Spor Tesisleri’nde de Cumhuriyet Bayramı büyük coşkuyla kutlandı. Günün anlam ve önemini üzerine ögrencilerin konuşmalar yaparak, şiirler okuduğu kutlama da en duygulu konuşmayı Kaymakam Hakkı Uzun yaptı. "Uzun süreden bu yana milletçe verdiğimiz mücadele bu günlerde daha da kararlılıkla sürdürülmektedir" diyen Uzun şöyle devam etti "Devlet ve millet olarak 84 yılda bu kazanımlar sonucu geldiğimiz seviye bizleri asla rehavete düşürmemelidir. Ülkemizin jeopolitik konumu, komşularımızda süre giden istikrarsızlık, yanı başımızdaki terör belası her zamankinden daha fazla güçlü olmamızı gerektiriyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!