Başkent sporu kan kaybediyor

Güncelleme Tarihi:

Başkent sporu kan kaybediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 02:55

Yeni sezon öncesi, liglerde mücadele edecek takımlarda moral bozucu gelişmeler yaşanıyor.

Haberin Devamı

Süper Ligden düşen A.Gücü, hakkının dondurulması için federasyona başvurdu. Ankaraspor, bu sezon da sahada olmayacak. M. Milli Piyango hentbol takımını dağıtırken, Çankaya Üniversitesi, 1.Lige yükselen bayan takımını, yarışmalardan çekti.

Türk Telekom Basketbol Takımı, lig fikstürü çekilmesine rağmen şu ana kadar transferle ilgili önemli bir adım atmadı. Beko Basketbol Ligi’nin bir diğer Başkent temsilcisi Hacettepe Üniversitesi de maddi kaynak arayışında.


Başkent, 2011-2012 spor sezonunda hem gurur hem de hayal kırıklıklarını bir arada yaşarken, yeni sezon öncesinde moral bozucu gelişmelerle karşı karşıya kaldı.
102 yıllık tarihe sahip Ankaragücü’nün, 34 yıl sonra Süper Lige veda edip, ekonomik anlamda iflasın eşiğine geldiği dönemde, Bank Asya Birinci Lig’de mücadele etme hakkının dondurulması talebi ile Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurması, camiada tansiyonu yükseltti. Transfer yasağının kaldırılması için yoğun çaba sarfeden, bu arada 33 delegenin oyu ile yeni yönetimini seçen sarı-lacivertliler, bu talebin futbol federasyonu tarafından kabul görmesi halinde 1 yıl futboldan uzak kalacak.
3 sezon önce Türkiye Futbol Federasyonu kararı ile küme düşürülen ve o günden bu yana hukuki mücadelesini sürdüren Ankaraspor da yeni sezonda sahada olmayacak. Futbol Federasyonu’nun Haziran ayı sonunda gerçekleştirdiği genel kurulu öncesinde yaptığı transferlerle liglerde mücadele edeceği izlenimi veren mavi-beyazlılar, ani bir dönüşle, ligde yer almayacağını kamuoyuna duyurdu.
En çarpıcı gelişmelerden biri de hentbolda yaşandı. Bayan hentbolunun son 5 yılına damgasını vuran ve bu süreçte üstü üste 4 şampiyonluk yaşayan Maliye Milli Piyango takımı, kulüp yönetiminin aldığı karar sonrasında dağıtıldı. Geride kalan sezon elde ettiği başarının ardından Bayanlar Basketbol Birinci Ligi’ne yükselen Çankaya Üniversitesi Spor Kulübü Bayan Takımı’nın, ligden çekildiğini ilan etmesi, Başkent adına üzüntü veren bir başka gelişme oldu.
Türk Telekom Spor Kulübü yönetimi, TED Kolejliler’in 2 branştaki 4 takımına isim sponsorluğu desteği konusunda anlaşma sağlarken, uzun süredir Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden erkek takımının gelecek sezonuyla ilgili önemli bir çalışma yürütmemesi dikkatlerden kaçmadı. Aynı ligde geçen sezon ilk kez yer alan Hacettepe Üniversitesi yönetimi de ligde yeniden mücadele edeceğini açıklarken, sponsor desteği arayışına hız verdi.

Haberin Devamı

5 takım çıktı 5 takım düştü

Haberin Devamı

Geride kalan sezon Başkent’te başarılarıyla lig yükselen takımlar olduğu gibi ligde veda edenler de vardı. Ankaragücü’nün yanı sıra; Basketbol Erkekler İkinci Ligi’nde mücadele eden Ormanspor 3. Lige, Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi’nde yarışan Ankaragücü ile Pursaklar Voleybol İhtisas 2. Lige, 3. Futbol Ligi’nde yer alan Keçiören Sportif A.Ş’de amatör kümeye indi.
Optimum TED Ankara Kolejliler’in erkek basketbol takımı, Beko Basketbol Ligi’ne, erkek voleybol takımı da Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi’ne yükselme başarısı gösterdi. Söğütsen Seramik Spor Kulübü’nün Basketbol 2. Ligine, Diyanet Spor Kulübü ile PTT’nin de Erkekler Voleybol İkinci Ligi’ne çıkması, Başkent adına sevindirici gelişmelerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!