Başkent satrançta dünyaya açıldı

Güncelleme Tarihi:

Başkent satrançta  dünyaya açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2016 15:44

Satrançta ulusal bazda önemli turnuvalara ev sahipliği yapan başkent, uluslararası alandaki açığını da son iki yıldaki büyük organizasyonlarla kapatmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Başkent Üniversitesi’nin 8 Temmuz’da başlatacağı 1’inci Uluslararası Open Satranç Turnuvası, Ankara’nın da geçen yıldan sonra ikinci uluslararası turnuvası olma özelliğini taşıyor. Hakem Kurulu Asbaşkanı Fatma Yılmaz, halen devam eden başvurularda 15 ülkeden 700’e yakın sporcunun kayıt yaptırdığını belirterek, “Gönlümüz şampiyonun Ankara’dan çıkmasından yana” dedi.

MOSKOVA YAKINLAŞMASI ETKİLEYEBİLİR

Başkent Üniversitesi, Türkiye Satranç Federasyonu ve Ankara Satranç İl Temsilciliği işbirliğiyle yapılan turnuvada toplamda 50 bin lira ödül verecek. Üniversitenin Bağlıca Kampüsünde İhsan Doğramacı Konferans Salonu’nda 8 Temmuz’da başlayacak turnuva, 13 Temmuz’da sona erecek. Özbekistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Bulgaristan, Polonya, Makedonya başta olmak üzere 15 ülkeden sporcuların kayıt yaptırdığı turnuvaya, Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesi nedeniyle bu ülkeden de katılım olması bekleniyor.

Haberin Devamı

YILDA 100 TURNUVA

Türkiye’nin ilk uluslararası bayan satranç hakemi ve Ankara Hakem Kurulu Asbaşkanı Fatma Yılmaz şu bilgileri verdi: “Okullarda seçmeli ders olmasıyla birlikte ülkemizde son 10 yılda hızla yaygınlaşan satranç Ankara’da atağa geçti. Son yıllarda yıllık 100’den fazla satranç turnuvası düzenlenen ilimizde son iki yılda uluslararası turnuvalar açısından da hızlı bir gelişme oldu. 2015’e kadar uluslararası turnuvası olmayan başkent 2015’te Çubuk Uluslararası Satranç Turnuvası ile uluslararası sporcuları başkente çekmeye başladı. Bu turnuva da ikinci büyük adım olacak. Şu ana kadar Türkiye’den 60 farklı ilden katılımcı var. A, B ve C olmak üzere üç kategoriye şu ana kadar 6 Büyükusta, 9 Uluslararası Usta ve 4 FIDE ustası kayıt yaptırdı. Gönlümüz şampiyonun Ankara’dan çıkmasından yana.”

BAKMADAN GEÇME!