Başkent’in genç okulu

Güncelleme Tarihi:

Başkent’in genç okulu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2008 00:00

1996 yılında kurulan ve 1997 yılında eğitim öğretime başlayan Atılım Üniversitesi, Atatürk devrimleri ve ilkeleri doğrultusunda, bilgi çağının gerektirdiği evrensel bilgiye ulaşım ve bilgi kullanımı yeteneklerine sahip, mesleki konularda bilgili ve deneyimli, araştırmacı, dinamik, ulusal ve uluslararası sorunlara duyarlı, takım çalışmasını seven, mesleklerinde ve iş dünyasında başarılı, rekabetten korkmayan, uluslararası çevrelerle yakından ilişkili, sanatsal, kültürel ve tarihsel değerlerimize sahip çıkan, çevre korumasına duyarlı insanlar yetiştirmeyi hedefliyor.

Öğrencilerinin ve mezunlarının edindikleri yüksek bilgi birikimini dünyanın her yerinde kullanmaları, geliştirmeleri, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edebilmeleri amacıyla Atılım Üniversitesi’nde sunulan eğitim programları İngilizce olarak gerçekleştiriliyor. Atılım Üniversitesi şehir merkezine 20, çevre yoluna 6 kilometre mesafede. Ankara’nın yeni ve hızla gelişen, modern yaşam alanlarından olan İncek’te 250 hektar arazi üzerinde kurulu bir yerleşke üniversitesi.

Yerleşke içerisinde spor salonu, basketbol-voleybol sahaları, tenis kortları, masa tenisi, satranç, bilardo, kondisyon salonu ve açık yüzme havuzunun yanı sıra üç kafeterya, bir restoran ve iki banka ATM’si bulunuyor.

BİLMEK İSTEDİKLERİNİZ

Üniversitenin adı:
Atılım Üniversitesi

Kuruluş tarihi: 1997

Rektör: Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu

Akademik Personel Sayısı:
402

Öğrenim Dili: İngilizce (Türkçe İşletme, Türkçe İktisat, Hukuk Bölümleri ile Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu Uzaktan Eğitim Ön Lisans Programları Bölümleri Hariç)

Öğrenci Sayısı: 4 bin 236

Fakülteler: İşletme, Fen-Edebiyat, Mühendislik, Hukuk, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu Uzaktan Eğitim Ön Lisans Programları.

Öğrenim Ücreti: 2008-2009 ders yılında öğretim ücreti Mühendislik, İşletme, Fen Edebiyat, Hukuk, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültelerindeki bölümler ile hazırlık sınıfı için KDV dahil 12 bin ABD Doları. Meslek Yüksek Okulu Uzaktan Eğitim Ön Lisans Programları için ise eğitim ücreti 3 bin YTL + KDV. Bu ücretin yarısı ilk kayıt sırasında, diğer yarısı ikinci yarı yıl başlamadan akademik takvimde belirtilen tarihler arasında iki eşit taksit halinde ödeniyor.

Adres : Atılım Üniversitesi Yerleşkesi Kızılcaşar Mahallesi 06836 İncek-Ankara

Telefon: 0312 586 80 00

Faks:
0312 586 80 90-91

Internet adresi: www.atilim.edu.tr

İlk Mezun Verilen Yıl:
1999- 2000

Mezunlar Derneği Adı ve Kuruluş Yılı:

2006 - ATILIM-MED LABORATUVAR VE KÜTÜPHANE


DÜNYA standartlarında eğitim ve araştırma yapılması amacıyla en son teknoloji ile kurulmuş 48 laboratuvar bulunuyor. Öğrencilerin bilimsel gelişimini sağlamak üzere çağdaş mekanlarda oluşturulan bu laboratuarlar bilgisayar sistemleri, veri iletişimi ve ağları, imalat gereçleri, deney ve test cihazları gibi gerekli tüm donanımlarla destekleniyor. Hizmetleri evrensel standartta yürüterek, bilgiye ulaşmayı ve yaymayı hedefleyen Atılım Üniversitesi Kütüphanesi 550 metrekare alana sahip dört ayrı salonda faaliyet gösteriyor. Kütüphanede 38 bin 722 basılı kitap, bin 429 süreli yayın, 21 bin elektronik kitap, 4 bin 827 elektronik dergi, bin 82 multimedya, 9 veri tabanı ve 773 tez bulunuyor.

Sosyal ve kültürel faaliyetler

TÜRK ve yabancı akademisyenlerden oluşan öğretim kadrosu, uluslararası standartlara uygun eğitim programları (ABET 2000 gibi), en son teknoloji ile kurulmuş laboratuarları ve her geçen gün gelişen, büyüyen alt yapısı ile faaliyetlerini sürdüren Atılım Üniversitesi’nde bilimsel gelişimin yanı sıra, öğrencilerin sosyal ve kültürel alanda desteklenmesi, enerji ve duyarlıkların projelendirilerek hayata geçirilmesi amacıyla öğrenciler tarafından oluşturulan, öğretim elemanlarınca desteklenen kulüp ve topluluklar bulunuyor.

Bir çok alanda başarılı çalışmalar gerçekleştiren kulüplerden bazıları Beşiktaşlılar Kulübü, Bilgisayar Kulübü, Dans Kulübü, Doğa Sporları Kulübü, Eğlence Kulübü, Ekonomi Topluluğu, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulübü, Fantasy Role Playing Topluluğu, Fenerbahçeliler Kulübü, Gençlerbirlikliler Kulübü, Gezi Topluluğu, Hukukçular Topluluğu, İngiliz Dili ve Edebiyatı Topluluğu, İşletme Topluluğu, Kişisel Gelişim Topluluğu, Malzeme Mühendisliği Kulübü, Matematik Kulübü, Müzik Topluluğu, NLP Topluluğu, Otomotiv Topluluğu, Psikoloji Topluluğu, Radyo Topluluğu, Robot Topluluğu, Rock Topluluğu, Satranç Kulübü, Sinema Kulübü, Sosyoloji Topluluğu, Stratejik Analiz Topluluğu, Tanıtım ve Tasarım Topluluğu, Tiyatro Kulübü, Toplum Gönüllüleri Kulübü, Translation and Interpretation Club, Türk Halk Bilimleri Topluluğu, Türk Tarih Platformu, Türkçe Topluluğu, Ultra Aslanlar Kulübü, Uluslararası Stratejik Analiz Topluluğu, Yapı Topluluğu, Yayın Kulübü.

AB ve uluslararası ilişkiler ofisi

ATILIM Üniversitesi AB ve Uluslararası İlişkiler Ofisi, Erasmus Porgramı kapsamında öğrenci öğrenim /staj, öğretim elemanı ve personel değişim programlarını yürütmekte. Bu program dahilinde Finlandiya, Fransa, İspanya, İtalya, Polonya, Belçika, İngiltere, Almanay, Litvanya ve Hollanda’da toplam on üç üniversite ile işbirliği yapılıyor. Erasmus Programı dışında San Antonio Texas’ta bulunan University of Incarnate Word ile kardeş üniversite anlaşması olan Atılım Üniversitesinin Almanya’da Dortmund Üniversitesi ile eğitim ve araştırma alanlarında işbirliği bulunuyor..

Öğrencilere burs imkanı

BAŞARIYI teşvik etmek, ödüllendirmek ve başarılı olup maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek olmak amacıyla çeşitli burs olanakları sağlanıyor. Bu burslardan ÖSS Bursu 2547 sayılı yasanın ek madde 18’e göre veriliyor. Sadece öğrenim ücretini karşılayan bu burstan ÖSS sonuçlarına göre, ÖSYM kılavuzunda ilan edilen burslu kontenjanlardan birini kazanan öğrenciler yararlanıyorlar. ÖSS bursları dışında ÖSS sonuçlarına göre dereceye giren ve lisans öğretiminin ilk yılı ve izleyen öğretim yılları sonunda akademik genel not ortalamasına göre belirlenen Başarı Bursları veriliyor. Atılım Üniversitesi’nde ayrıca, başarılı sporcuların yararlandığı Spor Bursu ile öğrenim ücretini ödemekte maddi güçlük çeken, yükseköğrenimlerine devamlarını sağlamak ve başarılarını arttırmak amacıyla teşvik edilen öğrencilerin yararlandığı Teşvik Bursu bulunuyor. Bursların devam etmesi öğrencilerin başarı durumunun Üniversite Burs Yönetmeliği kriterlerini sağlamasına bağlı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!