Başkent’i sallayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Başkent’i sallayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2008 00:00

Yarışma bizim için başlangıç

Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi adına Liseler Arası Müzik yarışmasına hazırlanan ve henüz bir grup ismi
/images/100/0x0/55eb1639f018fbb8f8aa2b15
belirleyemediklerini belirten 7 arkadaş yarışmada biz de varız demeye hazırlanıyor.

LİSELER Arası Müzik yarışmasına katılacak Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi grubu, çalışmalarını sürdürüyor. Her sınıfı teknoloji sınıfı haline getirmek için gayret gösterdiklerini belirten okul müdürü Kenan Kışla, "Öğrencilerimize anadolu lisesinin gereklerinden olan dışarı çıkmadan sosyal imkanlar sağlanması için çalışıyoruz. Çok fedakar bir müzik öğretmenimiz var. Ders çıkışı öğrencilerle okulda kalıp müzik çalışıyorlar" dedi.

BİZ DE VARIZ

Başlangıçta okuldaki imkanların çok yetersiz olması nedeniyle yarışmaya katılamayacaklarına inandığını belirten müzik öğretmeni Ebru Yalvaç, "Çok güzel organizasyonlarla eksiklerimizi giderdik. Grup üyelerimizden Yiğitcan konferans salonunda konser verdi. Konserden elde ettiğimiz gelirle bas gitar ve bateri aldık. Öğrenciler bu enstrumanları çalmayı önceden bilmiyorlardı. Bence hikayemizin en ilginç kısmı bu" dedi.

Okul müdür yardımcıları Nazik Göçmen ve Mehmet Kaya ile müzisyen Volkan Öktem ve Özben Odabaşı’na desteklerinden dolayı teşekkür eden Yalvaç sözlerine şöyle devam etti: "Asıl amacımız hiçbir şeyimiz yokken birşeyler ortaya koymak, biz de varız demek."

SAVAŞ KARŞITI ŞARKI

Grup için henüz bir isim belirleyemediklerini belirten grup üyeleri yabancı bir isim istemediklerini ve kendilerine yakışacak bir isim aradıklarını vurguladılar. Müzikte esas noktanın evrensellik olduğunu belirten grup üyeleri, "Şarkımız İngilizce ve savaş karşıtı bir parça. Şarkının çok güzel bir hikayesi var. Yaşadığımız günler için uygun olduğunu düşünüyoruz" dedi. Öğle aralarında, okul çıkışlarında ve tenefüslerde yarışmaya yönelik çalıştıklarını belirten grup üyeleri sözlerine şöyle devam etti:

"Çok yeni ve mütevazi bir grubuz. Neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Hedef birincilik ama sonuncu bile olsak vazgeçmeyeceğiz. Bu yarışma bizim için bir başlangıç."

OKUL KARTI

AÇILIŞ TARİHİ: 2004

ÖĞRENCİ MEVCUDU:
505

ÖĞRETMEN SAYISI:
38

DERSLİK SAYISI:
24

SOSYAL TESİSLER:
Fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, müzik odası, basket ve voleybol oyun alanları, 2 örnek teknoloji sınıfı

ADRES:
Ayyıldız mahallesi 682. sokak no:1 Etimesgut

TELEFON:
261 14 14

E-POSTA:
964302@meb.k12.tr

GRUP KARTI

Ali Hikmet Gündoğdu (Bağlama, klasik ve elektro gitar): 17 yaşında. 1 buçuk ay önce grubun ihtiyacı üzerine elektro gitar çalmaya başlamış. Müziği şimdilik hobi olarak görüyor. İlerde de müzikle ilgilenmek istiyor. Üniversitede mimarlık okumayı hedefliyor.

Emrah Atamkoçyiğit (Klasik ve akustik gitar): 17 yaşında. 3 yıldır klasik gitar, 1 buçuk aydır da akustik gitar çalıyor. Liseden sonra uluslararası ilişkiler okumak istiyor.

Şeyda Çimen (Solist): 17 yaşında. 5. sınıfta saza, lisede klasik gitara, kısa bir süre önce de akustik gitara başlamış. Üniversitede fizik tedavi ve rehabilitasyon üzerine eğitim almak istiyor.

Yiğit Can Bozkurt (Klasik ve bas gitar): 17 yaşında. 7.sınıfta klasik gitara başlamış. 1 buçuk aydır da bas gitar çalıyor. Hem sağ hem de sol elini kullanabiliyor ve enstruman çalabiliyor. Hacettepe üniversitesi yarı zamanlı gitar sınavına hazırlanıyor.

Emre Demirbilek (Darbuka, batari): 17 yaşında. Tiyatro ve müziğe ilgi duyuyor. İlerde ikisine de devam etmek istiyor. 1 buçuk aydır batari çalıyor. Bir parçaya ritim çekerken kendinden geçtiğini ve grup arkadaşlarının sık sık bagetleri kırmasından şikayetçi olduklarını söyledi. Üniversitede diş hekimliği okumayı hedefliyor.

Semiha Aslı Cansız (Vokal): 17 yaşında. 3 yıldır pop gitar, 1 buçuk yıldır da klasik gitar çalıyor. Müzikle bir geleceği olmayacağını bildiğini ama müzikle ilgilenmeyi sevdiğini söyledi. Tıp okumayı hedefliyor.

Öykü Sümer (Piyano): 15 yaşında. Müziği hobi olarak görüyor ve 6 senedir piyano çalıyor. Üniversitede mimarlık okumayı hedefliyor. Orta okuldayken, okulun devlet liseleri arsında birinci olması sonucu, Türkiye’ye gelen Hollanda kraliçesine piyano çalmış.

Gizem Köse (Besteci): 15 yaşında. Grubun yarışmaya katılacağı besteyi yapmış. Toplam 19 adet bestesi olduğunu söyledi. 1 yıldır gitar çalıyor. Liseden sonra veterinerlik okumak istiyor. Miray YILMAZ

80’lerin vizyonunu yakalamaya çalışıyoruz

TED
Ankara Koleji müzik grubu psl’nin üyeleri, sert müziğe kaçmadan 80’lerin vizyonunu yakalamaya çalıştıklarını söyledi.
/images/100/0x0/55eb1639f018fbb8f8aa2b17


Psl, grubu Ankara Hürriyet’in düzenlediği yarışmaya "sweet child o’mine " ve kendi besteleri "kaçar oldum" ile katılıyor.

BLUES TARZINI YAKALADIK

Çok fazla prova yaptıklarını söyleyen grup üyeleri, duygusal bir parça olan kendi bestelerinde blues tarzını yakaladıklarını belirterek iki parçada da kendilerini kanıtlayacaklarını ifade ettiler.

Grubun vokalistliğini ve gitaristliğini yapan Anıl Uzunboy yarışmaya katılma amaçlarının tecrübelerini artırarak kaliteli müzik yapmak olduğunu dile getirdi.

Klavye de yer alan Umut Vicdan, bilen bilmeyen herkesin metal yaptığını öne sürdü ve rock’n’roll anlayışını geri getirmek için emek harcadıklarını vurguladı.

PERFORMANSIMIZ ÇOK İYİ

Basgitarcı Emin Calbay ise şöyle konuştu:" Yarışmaya çok iyi hazırlandık, çok fazla prova yaptık, performansımız çok iyi" dedi.

Gurur duyduğunu vurgulayan müzik öğretmeni Serdar Dilekcan da şunları dile getirdi.

" Öğrencilerimizin yolunu açmak ve tecrübelerini arttırmak için, onlara her türlü

olanağı sağlıyoruz, onlarda çok çalışıyorlar ve hepsi müzikte çok başarılı."

SONUNA KADAR

Okul Müdürü Melike Topluca ise şöyle konuştu: Her iki grupta çok başarılı, öğrenciler uzun zamandır müzikle uğraşıyorlar, böylece sosyal yönleri de gelişiyor. Onlara imkan yaratma konusunda her türlü girişimde bulunuyoruz. Öğrencilerimi sonuna kadar destekliyorum."

Liseler arası müzik yarışmasına Ted Ankara Kolejinden katılan 2. grubun ismi Psl, diye yazılıyor, pusula diye okunuyor.

OKUL KARTI

Açılış Tarihi:1931

Öğrenci Mevcudu:1500

Derslik Sayısı:68

Öğretmen Sayısı:150

Sosyal Tesisleri:Spor

salonları ve açık hava sahaları,

müzik stüdyoları, sanat atölyeleri,

Tel:586 90 00

Adres: Taşpınar mah.

Yumrubel mevkii, no: 310 İncek

GRUP KARTI

Anıl Uzunboy(solo gitar,vokal):18 yaşında, 6 yaşından beri müzikle uğraşıyor, ilerde müzik eğitimine devam emek istiyor.

Umut Vicdan (klavye): 18 yaşında, 5 yaşından beri müziğe ilgi duyuyor. 7 yaşından beri piano çalıyor. En büyük hayali başarılı bir piyanist olmak.

Halil Cengiz Karakaya (solo gitar): 18 yaşında 8 yıldır müzikle uğraşıyor. İlerde yönetmen olmak istiyor.

Canberk İldoğan (ritim vokal): 18 yaşında, 6 yıldır müzikle uğraşıyor. İlerde dişçilik okumak istiyor.

Mehmet Gül (davul):17 yaşında, 5 yıldır müzikle ilgileniyor, İlerde müziğe devam ederek konservatuar eğitimi almak istiyor. Fevziye ÇEVİK

Reha’nın Muhtarları çok iddialı

REHA
Alemdaroğlu Lisesi’nin grubu ’Reha’nın Muhtarları’ çalışmalarına son sürat devam ediyor. Müzik öğretmenleri Betül Kantarcı’nın da desteğiyle çalışmalarını yürüten grup üyeleri, yarışmada iyi bir derece
/images/100/0x0/55eb1639f018fbb8f8aa2b19
alacaklarından eminler. Ankara Hürriyet Çankaya Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlediği Liseler Arası Müzik yarışmasına katılan Reha Alemdaroğlu Lisesi’ne de konuk oldu. Okul müdürü Demir Gümüş, yarışmadan sonradan haberdar olduğunu ancak öğrencilerine tam destek verdiğini söyledi. Gümüş "Çocuklar çok istekli. Elimizden geldiğince onlara yardımcı olup eksiklerini elbirliğiyle tamamlamaya çalışıyoruz" dedi.

Müzik öğretmeni Betül Kantarcı ise okulunun öğrencilerinin yarışmaya katılmalarından büyük mutluluk duyduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Öğrencilerimin yarışmada iyi bir derece alacaklarını düşünüyorum. İlerde başarılı birer müzisyen olabilirler. Okulda bulunduğum sürece çalışmalarına destek olmaya çalışıyorum."

OKUL KARTI

Açılış Tarihi: 1993

Öğretmen Sayısı:
48

Öğrenci Mevcudu: 627

Derslik Sayısı:
23

Sosyal Tesisleri:
Biyoloji, kimya ve fizik laboratuvarı, kütüphane, çok amaçlı konferans salonu

Adres:
Birlik mahallesi 9. cadde Çankaya

E-Posta:
www.rehaandl.k12.tr

Özge ARSLAN (solist): 9 yıldır şarkı söylüyor. Ailesi her konuda destek olduğu gibi müzik konusunda da destek oluyor. Ama her aile gibi onlarda ’önce meslek’ diyor. Gruptaki 5 erkeği koordine eden kişi o.

Özgür TEMİR (klavye): Orta birinci sınıfta klavye çalmaya başlamış. Uluslararası İlişkiler bölümünde okumak istiyor. Eğitim hayatı devam ederken müziği asla bırakmayacağını söylüyor.

Cantu GÜL (bas gitar-vokal): Müzik hayatına 4 yıl önce başlamış. İnşaat Mühendisliği bölümü okumak isteyen Cantu, Fırtına adlı bir rock grubunda da çalıyor.

Çağatay KÖK (bateri): Yaklaşık 6 yıldır bateri çalıyor. Birey olarak önde olmak değil grup olmak önemli diyor. Üniversitede inşaat mühendisliği ya da makine mühendisliği okumak istiyor.

Tolga ŞENER (elektro gitar): Müzisyen bir ailede yetişen Tolga 6 yaşında org çalmaya başlamış. Üniversitede ya işletme ya da veterinerlik okumak istiyor. Gitar çalmayı asla bırakmayacak. Özün YENİAY

Ankarayı sarsacağız

ABDULLAH
Mürşide Özünenek Anadolu Lisesi müzik grubu üyelerinin yarışmadaki iddiaları "Ankarayı sarsmak"

Grup üyeleri, sahne şovlarının çok güzel olacağını belirtirken, grubun solisti Atacan Ataseven, "Sahnede mizahi bir
/images/100/0x0/55eb1639f018fbb8f8aa2b1b
kareografi hazırladık herkesi eğlendireceğiz, solo bölümde herkes coşacak" dedi.

SAHNEDE ÇOK İYİYİZ

Grubun gitaristi Selim Can ise, "Kendi şarkımızın sözlerine çok güveniyoruz, elektro solo ve gitar arpej kısmından çok ümitliyiz, sahne performansımız çok iyi" diye konuştu.

Baterist Esat Balaban da, "Kendimize güvenimiz tam" diyerek yarışmayı kazanmayı çok istediklerini ifade etti.

Bu etkinliklerin öğrencilerin özgüven kazanmasında çok önemli olduğuna dikkat çeken okul müdürü Burhan Aycan ise, "Çocukların yeteneklerini ortaya çıkarıyor" dedi.

OKUL KARTI

Açılış Tarihi: 2000

Öğrenci Mevcudu: 360

Derslik sayısı: 15

Sosyal Tesisler: Çok amaçlı salon

Öğretmen Mevcudu: 25

Adres: Yayla mah. 2. cadde Etlik otobüsleri son durak karşısısı Keçiören/ Ankara

Tel: 331 91 11

GRUP KARTI

SELİM CAN (solo gitar): 17 yaşında, 6. sınıftan itibaren müzikle uğraşıyor. İleride hukuk okumak istiyor.

ATACAN ATASEVEN (solist): 17 yaşında, 7 senedir müzikle ilgileniyor. İleride uluslarası ilişkiler okumak istiyor. Müziğe devam etmek ve ünlü bir söz yazarı olmak da hayelleri arasında.

CANBERK DEMİRKAN (basgitar): 16 yaşında, 2 senedir müziğe ilgi duyuyor. Mimarlık okumak istiyor.

MEHMET ANIL PAYAN(ritim gitar): 17 yaşında 2,5 yıldır müzikle uğraşıyor. İleride fizik okumak ve müziğe devam etmek istiyor.

ESAT AKAY (bateri): 17 yaşında, 2 yıldır müziğe ilgi duyuyor. İleride hukuk okumak istiyor. Fevziye ÇEVİK
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!