Başkent Doğalgaz’da yüzde 20’lik belediye payı yatırımcıyı şüphelendiriyor

Güncelleme Tarihi:

Başkent Doğalgaz’da yüzde 20’lik belediye payı yatırımcıyı şüphelendiriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2012 21:03

İptal edilen Başkent Doğalgaz ihalesi için yeni bir yapı üzerinde çalıştıklarını kaydeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yüzde 20’lik bölümün Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde kalmasının yatırımcılar açısından bir şüphe oluşturduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başkent Doğalgaz için yeni bir yapı üzerinde çalıştıklarını belirterek, yüzde 20’lik bölümün Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde kalmasının yatırımcılar açısından bir şüphe oluşturduğunu kaydetti. Başkent Doğalgaz için yeni bir yapı üzerinde çalıştıklarını belirterek, yüzde 20’lik bölümün Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde kalmasının yatırımcılar açısından bir şüphe oluşturduğunu kaydeden Bakan Yıldız, doğalgaz dağıtımındaki özelleştirmede Ankara ve İstanbul dağıtım bölgelerinin kaldığını, özelleştirmelerle ilgili duyarlılığın devam ettiğini söyledi.
İptal edilen Başkent Doğalgaz ihalesi için yeni bir yapı üzerinde çalıştıklarını kaydeden Yıldız, “Yüzde 80’inin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirildiği bir ortamda bulunduk. Belki daha farklı bir bedelle bunu talep ettiğini bunun da yatırımcı açısından şüphe uyandırdığını gördük. Yüzde 80’ine 600 milyon dolar değer biçen bir yatırımcının yüzde 20’sine yakın bir bedelle bunu alacak olması normal değil. Bunu Maliye Bakanı ile görüştük. Bu açıdan ufak bir düzenlemeye ihtiyacımız olabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!