Başkent Ankara’da Kaçak Balık Avına Geçit Yok

Güncelleme Tarihi:

Başkent Ankara’da Kaçak Balık Avına Geçit Yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 11:15

Av sezonunun bitip, yasakların başlamasıyla denetimler için harekete geçen Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri kaçak avcılara göz açtırmıyor.
Bir yandan barajlarda kaçak avı önlemek için denetimler yapan ekipler, diğer yandan da balık satış noktalarını denetleyerek zaman yasaklı balık satışına engel oluyor.
Geçen hafta Başkent’in barajlarında yapılan denetimlerde göletlere bırakılmış 4 bin 600 metre kaçak ağa el koyan denetim ekipleri, ağlara takılan sazan ve kadife balıklarını doğal yaşam ortamlarına bıraktı.
Yayın Balığı, Kadife, Tatlı Su Levreği, Sudak, Siraz,ve Sazangiller grubu balıkların 15 Mart- 15 Haziran, Kerevit’in 1 Ocak- 30 Haziran ve Karabalık’ın1 Nisan -30 Haziran tarihleri arasında avlanmasının yasak olduğunu hatırlatan Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, barajlarda yapılan denetimlerin yanı sıra balık satış yerleri ve balık halinde de etkin denetimler yapıldığını belirterek, geçen hafta balık halinde yapılan denetimlerde yönetmeliğe aykırı satıldığı tespit edilen yaklaşık 60 kg. balığa el koyduklarını ve bu balıkları satan işletmeler hakkında yasal işlem yaptıklarını söyledi.
Sezon dışı yakalanan ve satışa sunulmaya hazırlanan 460 kg. sazan balığına ise güvenlik güçleriyle beraber bir ihbarı değerlendirerek el koyduklarını ifade eden İl Müdürü Temel, nakli gerçekleştiren kişilere gerekli yaptırımları uyguladıklarını söyledi. Gölet ve barajlarda balık varlığını korumaya yönelik kontrollerin titizlikle devam edeceğinin altını çizen Temel, satıcıları uyararak, küçük boyda ve sezon dışı balık satmamalarını, aksi takdirde ceza ile karşılaşacaklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!