Başkent 19 takımla vitrinde

Güncelleme Tarihi:

Başkent 19 takımla vitrinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2012 21:23

Haberin Devamı

BAŞKENT takımlarının 4 ana branşta mücadele vereceği yeni sezonda en çok katılım voleybolda olacak. Ankara’dan Spor Toto Süper Lig, PTT Birinci Lig ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 1’er, Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Lig ve Bayanlar Hentbol Süper Lig’de 2’şer, Beko Basketbol Ligi’nde 3, Aroma Erkekler Voleybol Birinci Lig’de 5, Erkekler Hentbol Süper Lig’de ise 4 takım yer alacak.
Futbolda, Gençlerbiliği, yeni sezonda Spor Toto Süper Lig’e mücadele edecek tek başkent takımı olacak. Geçen dönem, Süper Lig’de tarihinin en kötü sezonunu geçirerek 11 puanla ligi son sırada tamamlayıp alt kümeye düşen Ankaragücü, 2012-2013 sezonunda PTT Birinci Lig’de boy gösterecek.

Basketbolda 4 takım var

Basketbolda erkeklerde 3, kadınlarda 1 Başkent takımı mücadele verecek. Beko Basketbol Ligi’nde Türk Telekom, Hacettepe Üniversitesi ve TED Ankara Kolejliler yer alacak. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde boy gösterecek tek Ankara takımı ise TED Ankara Kolejliler olacak. Çankaya Üniversitesi, bu ligde mücadele etme hakkını geri çekti.

Haberin Devamı

Voleybol ilk sırada

Voleybolda Ankara’yı bayanlarda 2, erkeklerde 5 takım temsil edecek. Filedeki toplam 7 takım, Başkent’i bu alanda ilk sıraya taşıdı.
Aroma Bayanlar Birinci Ligi’nde TED Ankara Kolejliler ve İller Bankası, Aroma Erkekler Birinci Ligi’nde ise Halkbank, Maliye Milli Piyango, Ziraat Bankası, Çankaya Belediyesi ANKA ile TED Ankara Kolejliler yer alacak.
Hentbolde ise Başkenti temsilen 6 takım bulunuyor. Erkekler Hentbol Süper Lig’de geçen sezonu ikinci sırada tamamlayan Büyükşehir Belediyesi Ankara Spor Kulübü’nün yanı sıra Çankaya Belediyespor ve Maliye Milli Piyango Spor Kulübü ve Ankara İl Özel İdare yer alacak.
Ankara takımlarından Çankaya Belediye ve Yeni Mahalle Belediyesi ise Bayanlar Hentbol Süper Lig’de mücadele verecek.
Bayanlar hentbol liginin son dönemine damga vuran ekibi Maliye Milli Piyango’nun ise kulüp yönetiminin aldığı karar sonrası, faaliyetleri durduruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!