Başkan Yavaş’tan resepsiyon

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yavaş’tan resepsiyon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2023 10:10

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara’nın başkent oluşunun 100’üncü yıl dönümünü, Çankaya Başkanlık Konutu’nda düzenlenen resepsiyonla kutladı.

Haberin Devamı

ABB Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş’ın ev sahipliğindeki davete büyükelçiler ile yabancı misyon temsilcileri, Ankara milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ABB Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları ve ABB bürokratları katıldı. Ankara Seğmenler Kulübü Derneği ekibinin gösterisiyle renklenen programda piyanist Gülsin Onay ile Erkin Onay da piyano ve keman resitali sundu.

Başkan Yavaş’tan resepsiyon

ABB Başkanı Mansur Yavaş yaptığı konuşmada özetle şunları kaydetti: “Ankara, yalnızca Cumhuriyet dönemimizin merkezi olan bir kent değildir. Hititler, Frigler, Lidyalılar ve Perslerin hüküm sürdüğü Ankara; Galatlar, Romalılar ve Osmanlılar için de büyük bir öneme sahip oldu. Şüphesiz ki tarih boyunca önemli bir merkez olan Ankara’nın kaderinde ve nihayetinde başkent olmak vardı. Ankara, Kurtuluş Savaşı’mızda sadece ülkemizi askeri açıdan savunmanın değil; fedakârlığın, aydınlık yarınların, umudun da kenti hâline geldi. Yine Ankara, bir milletin millet olması için en temel hakkı olan toprak bütünlüğü adına verilen mücadelesiyle, dünyadaki tüm mazlum milletlere de yol gösterici oldu. Adım adım yürünen bağımsızlık mücadelesi, bugünümüzü aydınlattığı gibi geleceğe de bir ışık oldu. Farklı milletlerden kıymetli katılımcıların bulunduğu bu davette, hepimiz, birbirimizden farklı bedenlere sahip olsak ve farklı dilleri konuşsak da aynı duyguları taşıdığımız kesindir. Bu duyguların en değerlisi de insanların ülkesi ve vatanları için arzuladıkları bağımsızlıktır. İşte Ankara, başkent olmasının yanı sıra ülkemizin hürriyetinin ve bağımsızlığının sembolü olan, kadim ve muazzez bir duygunun da ta kendisidir” ifadelerini kullandı. ABB olarak yaptıkları çalışmalara da değinen Başkan Yavaş, “Bir yandan Roma Tiyatrosu ve Arkeopark restorasyonuyla Ankara’nın 2000 yıllık tarihini yeniden hayata geçirirken bir yandan da Cumhuriyet tarihi eserlerimizi ve tarihi Ulus bölgesini ayağa kaldırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında sona yaklaştık. 100. Yıl Çarşısı’nın yerine yeni bir kent meydanı yapıyoruz. Ulus Çarşısı’na Bilkent ve Gazi Üniversitesi iş birliği ile teknoloji merkezleri açıyoruz. EGO Genel Müdürlüğü’müzün eski Gençlik ve Spor Müdürlüğü binasına taşınmasıyla, Ulus’un demografisinin değişeceğine ve hak ettiği günlerine yeniden kavuşacağına inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, böyle tarihi bölgeler kentlerin hafızasıdır. Bu bilinçle tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Yavaş’tan resepsiyon

BAKMADAN GEÇME!