Başkan Gökçek'ten milletvekillerine sunum

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gökçekten milletvekillerine sunum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 16:37

Başkan Gökçek'ten milletvekillerine sunum

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu üyesi milletvekillerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ailenin bütünlüğünü korumaya yönelik çalışmaları ve projeleri anlattı.
Türkiye'nin en büyük aile yaşam merkezi olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Kuşçağız Aile Yaşam Merkezi'nde sinevizyon eşliğinde gerçekleştirilen sunuma, Başkan Gökçek ile eşi Nevin Gökçek'in yanı sıra Komisyon Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, komisyon üyesi milletvekilleri Jülide Sarıeroğlu, Necdet Ünüvar, Tülay Kaynarca, Hüsniye Erdoğan ve Ergün Taşcı ile bürokratlar ve davetliler katıldı. Sunuma, davet edilmelerine karşın CHP, MHP ve HDP'li komisyon üyesi milletvekillerinin katılmadığı bildirildi.
ANKARA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Sunum öncesi kısa bir konuşma yapan TBMM Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi Meclis Komisyonu Başkanı Keşir, “Bugün komisyon olarak buradayız. 14 Ocak'tan bu yana çalışmalarımız devam ediyor. Ana konumuz, Aile bütünlüğünü korumak ve boşanma nedenlerini araştırmak" dedi. Ankara'daki çalışmaların kendileri için çok önemli olduğunu da anlatan Keşir, "Bugün Büyükşehir Belediyesi'nin neler yapabileceğini, neler yaptığını göreceğiz" dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi'ni inşaat aşamasında da gezdiğini hatırlatan Keşir, 'Çok güzel bir tesis' değerlendirmesinde bulundu.
40 YILIN SIRRI
Ayşe Keşir, komisyon olarak 40-45 yıl evli olan çiftlere çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve uzun yıllara dayalı evliliklerinin sırlarını sorduklarını kaydederek, “Boşanmaların yüzde 39'u ilk 5 yılda oluyormuş. Biz Sayın Nevin hanımın da burada olmasını özellikle istedik. Çünkü size de bu işin sırrını sormak istiyoruzö diye sordu. Keşir'in sorusu üzerine “Bizim de 40 yıl olduö diyerek karşılık veren Başkan Gökçek, bu kadar uzun yıldır sürdürdükleri evliliklerine ilişkin, “Bizim evde söz sahibi hanımdır. Ne derse her zaman onu yaparım sözünden çıkmam. Ne dese 'haklısın' derim. Hatta geçenlerde, 'Haklısın deme kavga etmek istiyorum' dedi. Ben her zaman eşimi haklı görürüm. O yüzden de kavga etmiyoruzö açıklamasını yaptı.
Nevin Gökçek de Başkan Melih Gökçek'i destekleyerek yaptığı değerlendirmede, “Doğru söylüyor ama her zaman onun dediği olur. Evlilikte her şeyden önce saygı ve sabır önemli. Bunun olmadığı yerde evlilik yürümez… Ama şimdiki gençler maalesef hemen ayrılıyorlar. Gençlerin evlilik konusunda aydınlatılması lazım. Televizyon programlarında hassas davranılması lazım.
Bazı diziler ahlak çöküntüsüne yol açıyor. İlgililerin bu konuya el atması gerekir diye düşünüyorum" dedi.
KUŞCAĞIZ YAŞAM MERKEZİ, TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ
Keşir'in Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek'e misafirperverlikleri için teşekkür etmesinin ardından sunuma geçen Başkan Gökçek, sözlerine, “Şu anda içerisinde bulunmuş olduğumuz mekan Türkiye'nin en büyük Aile Yaşam Merkezidir… Burada kurslardan tutun da her türlü aktiviteye var. Bu tip, her yaş ve gruba yönelik kurslarımızın yer aldığı Aile Yaşam merkezlerimiz Ankara'nın 9 ayrı yerinde hizmet veriyor ve gün geçtikçe sayılarını çoğaltıyoruz" diyerek başladı. Sadece anne veya baba değil, çocuğuyla genciyle birlikte ailenin bir bütün olarak korunması ve bütünlüğünün sağlanmasına yönelik hizmetler gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Gökçek, "Ailenin güçlenmesi ve ayakta kalabilmesi için ailenin tüm bireylerine yönelik ayrı ayrı çalışmalara imza atıyoruz" dedi.
DÜNYADA BİR NUMARAYIZ
'Dünyada belediyeler arasında sosyal ve kültürel proje sayısı en fazla olan belediye biziz' diyerek açıklamalarını sürdüren Başkan Gökçek, "164 adet çocuk, genç, yaşlı, engelli ve kadınlara yönelik proje yürütüyoruz" dedi. Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışma ve projeleri, istatistiki rakamla fotoğrafların yer aldığı sinevizyon eşliğinde özetle şöyle sıraladı:
-Aile Yaşam Merkezleri: Aile Yaşam Merkezlerimiz toplam 9 adettir. 40 ayrı etkinlikten faydalanan 2015 yılı itibariyle 60 bin 486 üyesi var. Bugüne kadar 291 bin 448 üye faydalanmış.
-Hanım Lokalleri: Hanım Lokallerine çok önem veriyoruz ve şu anda çeşitli ilçelerde 22 lokalimiz var. Bayan arkadaşlarımızın sosyalleşmesi ve kent hayatına uyumu konusunda çok müspet neticeler alıyoruz. 2015 yılı itibariyle 30 bin 666 aktif üyemiz var. Bugüne kadar ise 433 bin 462 kadın yararlandı.
-BELMEK Kursları: Hanımlar için önemli çalışmalarımızdan biri de Belmek kurslarımız. Şu anda 157 ayrı noktada, 412 eğitimcimiz ve 19 bin 480 öğrencimiz ile eğitimlerimiz sürüyor. Bugüne kadar bu kurslardan yararlanan bayan sayımız 251 bin 770. Bu bir ordu demektir.
-BELTEK Kursları: 9 ana bölümde 54 branşta istihdama katkı ve ara eleman yetiştirilmesi amacıyla Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi ile birlikte düzenlediğimiz bu kurslara özellikle üniversite mezunlarının ilgi göstermesi işin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bu güne kadar 138 bin 706 öğrenci mezun verdik. Üniversite ve Belediye işbirliği konusunda dünyada en uzun süreli birlikteliği olan çalışmadır.
-Anne Üniversitesi: Anne üniversitesi özellikle değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımın başlattığı bir proje. Bunu Gazi Üniversitesi ile birlikte yaptık.
-Çocuk Meclisi: Dünyada Çocuk Meclisi'ne ait binası olan tek belediye Ankara Büyükşehir Belediyesi'dir. Aynı, bir belediye meclisi gibi büyük insanlar gibi kararlar alıyorlar. Her dönem 150 kişilik yönetim kadroları var. Büyüyüp, şu anda çocuk meclisine gelip, ziyaret eden çocuklar var.
-Aile ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi: Bugüne kadar buradan 2 bin 657 kadın faydalandı. Bu merkezimiz sayesinde aile içi problemleri önleyici ve koruyucu eğitim çalışmalarımı yapıyoruz.
-Düğün Organizasyonu: Aile denince önce akla evlilik konusu gelir. Her yılın rakamları oranında çifti törenle evlendiriyoruz. Bu çiftlere çeşitli hediyeler ve yardımlar yapıyoruz.
-Sağlık ve Sosyal Yardımlar, Güvenli Park: 2007 yılından bugüne kadar 1 milyon 527 bin 335 aileye gıda ve temizlik malzemesi yardımı, 803 bin 606 öğrenciye eğitim yardımı yapıldı. Ayrıca, 2005'ten bu yana 1 milyon 49 bin aileye kömür ve 142 bin 61 aileye de ekmek yardımı gerçekleştirildi. 2010 yılından bu yana da 5 bin 4 aile giysi, 506 aile de eşya yardımından faydalandı.
Ayrıca Alo Ambulans hizmetiyle 15 ambulansla, 406 bin 370 doğum ve yatalak hasta, 5 minibüsle de 282 bin 682 diyaliz hastası taşıdık. Halk Ekmek tarafından Ankara'da yaşayan 233 kadına ekmek büfesi, 67 kadına Simit Camekanı ve kadınların el emeği ile lapmış olduğu bazlamalarının ekmek büfelerimizde satışa sunulmasını sağlayarak, kadınlarımıza destek veriyoruz.
Parklarımızdaki kondisyon aletlerimizle de kadınlarımıza spor imkanı veriyoruz. Parklarımız, ANFA güvenlik şirketimiz sayesinde üst düzey korunuyor.
-Kadın Sığınma Evi: Bugüne kadar 600'e yakın kadın sığınma evlerimizde kalmıştır. Bunların 283'ü meslek sahibi olmuştur.ö
-Engellilere Yönelik Hizmetler: Sosyal yardımlar kapsamında bugüne kadar 56 bin 335 engelli vatandaşımıza ihtiyaç duydukları araç ve gereç yardımları yaptık. 2015 yılında 26 bin 481 engelli vatandaşımız Engelliler Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezimizden yararlandı. Görme Engelliler İnternet Kafe, Yaz Kampı, Toplu Taşıma Hakkı, Simit Camekanları, Ticaret Merkezi engellilere yaptığımız hizmetlerden sadece bazıları.
-Yaşlılara Yönelik Hizmetler: Yaşlılara Hizmet Merkezimizden bugüne kadar 332 bin 813 yaşlı vatandaşımız yararlandı. Sadece 2015 yılında bu rakam 47 bin 366. Yaşlıların evlerine gidiyoruz, ücretsiz olarak temizlik, bakım, onarımlarını yapıp, faturalarını yatırıyoruz."
BÜYÜKŞEHİR'İN AİLE PROJELERİ
Açıklamalarına Büyükşehir Belediyesi'nin ailenin bütünlüğünün korunmasına yönelik projelerini anlatarak devam eden Başkan Gökçek, bu projeleri ise şu başlıklarla sıraladı:
-“Avrupa Birliği ile yapılan İGEP Projesi ile Göç Mağdurlarına Destek oldukö
-“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve SOS Vakfı ile yapılan Protokol kapsamında Aile Eğitim Projesi ile ailelerimize destek sağladıkö
-“Birleşmiş Milletler ile yaptığımız Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi ile 20 yılı aşkın süredir çocuk işçiliği ile mücadelede çok büyük başarılara imza attık. Bu UNİSEF'ten ödül de kazandı. Dünyanın en verimli projesidir. Bu konua türkiye'deki en başarılı projelerden bir tanesidir.
“Hedef Mutlu Aile Projesi, Türkiye'nin en iyi aile projesi dalında 127 proje arasından 2. seçildiö
“Mutfak Atölyeleri Projesi ile şiddet mağduru dar gelirli kadınların güçlendirilmesi, çocukların şiddetten korunması ve eğitimlerinin desteklenmesine yönelik olarak 16 ofis açılacak."
Sözlerini, 'Gayemiz aile bütünlüğünün korunması ve kadının güçlenmesidir' diyerek tamamlayan Başkan Gökçek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
KEŞİR'DEN TEŞEKKÜR
Komisyon Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de Başkan Gökçek ile eşi Nevin Gökçek'e misafirperverliklerinden milletvekillerine de katılımlarından dolayı tekrar teşekkür etti. Konuşmaların ve sunumun ardından Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, komisyon üyelerine Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi'ni gezdirerek, verilen eğitimlere ilişkin bilgiler verdi. Başkan Gökçek, gezi sırasında Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ile bilardo oynadı. Komisyon üyesi milletvekilleri ile Başkan Gökçek ayrıca, merkezde yer alan bowling salonunda da kısa süre karşılaşma yaptılar.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!