‘Karar alalım AVM’ler bayramın 2 günü kapansın’

Güncelleme Tarihi:

‘Karar alalım AVM’ler bayramın 2 günü kapansın’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 10:33

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınacak kararla alışveriş merkezlerinin (AVM) dini bayramların ilk iki gün kapalı olması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Meclisi’nde yaptığı konuşma ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve bütün gruplara çağrıda bulunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Biz dini bayramlarda her yeri kapattığımız gibi orayı da kapatabiliriz. Hem esnafa karşı haksızlığı hem orada emek işçilerine karşı haksızlığı gideririz” dedi. Normal mağazaların kapalı AVM’lerin açık olmasının hem çalışanlara hem de esnafa haksızlık oluşturduğunu vurgulayan Başkan Fethi Yaşar şunları söyledi:
“Ben ticaretten geliyorum. Yenimahalle’de esnaf arkadaşlarımızın ve halkımızın bayramlarını kutlamak için her bayram olduğu gibi bu bayramda da bir gezi yaptım. Esnafımız çok güç şartlar altında çalışıyor. Neredeyse bitme noktasında. Ankara’da da Türkiye’de de ticarette haksızlar var. Yerel yönetimlerin yaptığı haksızlıklar var, genel yönetimden doğan haksızlıklar var, esnaf odalarının üzerine gitmediği haksızlıklar var. Bir defa AVM’lerin ayrı bir ayrıcalığı var. Şehirdeki bütün mağazalar dini bayramlarda kapattırılmasına rağmen maalesef AVM’ler açık. Sadece esnafın sıkıntısı değil.

‘BELEDİYE OLARAK NİYE EL ATMIYORSUNUZ?’

Haberin Devamı

Bizim dini bayramlarımız önemli bayramlardır. Çalışan veya çalışmayan herkes o bayramları yaşamalı. Bu gezim sırasında bayramın dördüncü günüydü, o AVM’lerde çalışan arkadaşlarımız hatta iş sahipleri, ‘Bizim bayramımız olmayacak mı? sayın başkan. Belediye olarak buna niye el atmıyorsunuz? Biz dini bayramımızı iki gün yapamayacak mıyız? Biz akrabalarımızla bayramlaşamayacak mıyız?’ dedi. Bayram süresince bütün AVM’lerde çalışan işçiler hiç izin verilmeden çalışmak zorunda. Bunun Büyükşehir ile ve Ticaret Bakanlığı ile ilgisi var.

BÜTÜN GRUPLAR HASSASİYET GÖSTERMELİ

Burada arkadaşlarımızla beraber bir önerge verdim. Büyükşehir Belediye Başkanımız da dahil bütün Meclis grubuna büyük görev düşüyor. Bizim yetkimizi aşan bir konu var mı bilmiyorum ama yetkimizde olduğunu düşünüyorum. Biz dini bayramlarda her yeri kapattığımız gibi orayı da kapatabiliriz. Hem esnafa karşı haksızlığı hem orada emek işçilerine karşı haksızlığı gideririz. Oradaki esnafın da dini bayram yapmasını sağlarız. Hiç olmazsa bayramın iki gününde AVM’lerin tatil edilmesi konusunda Meclis’imizin bütün gruplarının hassasiyet göstermesini rica ediyorum.”

ORTAK ÇALIŞMA YAPILARAK KARAR ALINACAK

Haberin Devamı

Meclis oturumunu yöneten Meclis İkinci Başkanvekili Nail Çimen ise Fethi Yaşar’ın önerisine ilişkin, “Önemli bir konu. Hemen burada karar verilecek bir şey değil. Bence grupların Başkanvekili arkadaşlarımız bir araya gelip ortak bir çalışma yapıp eğer sayın başkanımızın da (Fethi Yaşar) dediği gibi sadece Büyükşehir Belediye Meclisi’mizin yetkisiyle olabilecek bir şeyse bence de bu iş bir an önce yapılmalı. Sayın başkanımıza sonuna kadar katılıyorum” dedi.

SU FİYATLARI RESMEN İNDİRİLDİ

Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında açıkladığı ‘su fiyatlarında yüzde 17 indirim yapılması’na ilişkin kararı da oy birliğiyle kabul etti. ASKİ Yönetim Kurulu kararı ile birlikte gelen su indirimi kararına ilişkin Başkanlık Yazısı’na göre indirim 17 Eylül’den itibaren geçerli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!