Başkan Duruay, öğrencilere organik sebze fidesi dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Duruay, öğrencilere organik sebze fidesi dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 16:49

Başkan Duruay, öğrencilere organik sebze fidesi dağıttı

Haberin Devamı

Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI (Ankara), (DHA) - GÖLBAŞI Belediye Başkanı Fatih Duruay, ‘Gelecek sizsiniz Geleceğimizsiniz’ etkinliği kapsamında ilkokul öğrencilerine  organik biber ve domates fidesi dağıttı.
Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında gerçekleştirilen organik sebze fidelerinin dağıtıldığı programa, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Göçer ve Gölbaşı T.E.K ilkokulu öğretmenleri ile öğrencileri katıldı.
‘AMACIMIZ GELECEK NESİLLERE ORGANİK SEBZE TOHUMU AKTARMAK’
Fide dağıtılan programında çocuklarla sohbet eden Başkan Duruay, şunları söyledi:
“Bugün burada geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hoş bir buluşma gerçekleştirdik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve belediyemiz iş birliği ile organize ettiğimiz bu programda amacımız gelecek nesillere organik, sağlıklı sebze tohumu aktarmaktır. Onları toprakla buluşturmaktır. Organik beslenmenin önemine dikkat çekmektir. Çocuklarımızın elleriyle diktiği organik biber ve domates tohumları Park ve Bahçeler serasında fide haline getirildikten sonra öğrencilerimize dağıttık. Böylece öğrencilerimiz elleriyle dikmiş oldukları domates ve biberleri yemenin keyfine varacaklar. Organik sebzeleri aileleri ve sevdikleriyle paylaşacaklar. Ve yeni tohumları tekrar toprakla buluşturarak organik tohumlu sebzeleri  bir sonraki senelerde  daha tüketebilecekler. Bizde organik sebze tohumunu geleceğe ulaştırmış olacağız.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!