Başkan Acar’dan Başkan Yavaş’a Soğuksu çağrısı: Bayram tatilinde ücretsiz yapın

Güncelleme Tarihi:

Başkan Acar’dan Başkan Yavaş’a Soğuksu çağrısı: Bayram tatilinde ücretsiz yapın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2023 11:38

ABB’nin Soğuksu Milli Parkı’nın giriş ücretine yüzde 100 zam yapmasını eleştiren Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a “9 günlük bayram tatilinde Soğuksu Milli Parkı’na girişi ücretsiz yapın. Ankaralı hemşehrilerimiz gelip Kızılcahamam’da nefes alsın” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Soğuksu Milli Parkı’nın giriş ücretine yüzde 100 zam yaptığını belirten Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, bu duruma tepki gösterdi. Milli parkın ABB Başkanı Mansur Yavaş döneminde 15 yıl sonra paralı hale geldiğini belirten Başkan Acar, Yavaş’a ‘parka girişin bayram tatilinde ücretsiz olması’ yönünde çağrı yaptı. Acar, şunları söyledi:

Başkan Acar’dan Başkan Yavaş’a Soğuksu çağrısı: Bayram tatilinde ücretsiz yapın

PARALI OLDU ZİYARETÇİ SAYISI DÜŞTÜ

“Soğuksu Milli Parkı, bizim kalbimiz, Kızılcahamam’ımızın simgesi. Yıllardır ücretsiz olan Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve gelmesi ile ücretlendirildi. Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün (DKMP) verilerine göre 2019’un ilk 6 ayında Türkiye’de 2 milyon 125 bin 552 ziyaretçiyle ikinci sırada yer aldı. ABB Başkanı Mansur Yavaş döneminde ise Soğuksu Milli Parkı ücretlendirildi ve bu ziyaretçi sayısının düşmesine neden oldu. Paralı olunca ziyaretçi sayısı da düştü. Vatandaşlar ücret nedeniyle artık burayı tercih etmemeye başladı.

Haberin Devamı

SON OLARAK YÜZDE 100 ZAM YAPILDI

Soğuksu Milli Parkı’na gelenler Kızılcahamam’ın yerel esnafından alışveriş yapıyordu. Bu adım ilçe ekonomisini de olumsuz etkiledi. Parkın ücretlendirmesi vatandaşlarımızın da tepkisine neden oldu. Son olarak ABB parkın giriş ücretine yüzde 100 zam yaptı. ABB parka bir çivi bile çakmayarak son olarak yüzde 100 zam yapmış oldu. Bu ayıp da onlara yeter. Ankara’ya hizmette sınıfta kalan ABB Kızılcahamam’da da sınıfta kaldı. Ücretsiz olan parkı paralı yaptı ve bakamadı. Buradan ABB Başkanı Mansur Yavaş’a bayram tatili öncesi de çağrıda bulunuyorum. 9 günlük bayram tatilinde Soğuksu Milli Parkı’na girişi ücretsiz yapın. Ankaralı hemşehrilerimiz gelip Kızılcahamam’da nefes alsın. Biz de Ankaralı hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi bayram tatilinde en güzel şekilde ağırlayalım.”

BAKMADAN GEÇME!