Basit egzersizlerle iskelet ve kas sisteminizi koruyun

Güncelleme Tarihi:

Basit egzersizlerle iskelet ve kas sisteminizi koruyun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2020 14:18

Karantina ve sokağa çıkma yasaklarının ardından evlerde geçirdiğimiz günlerde, günlük atılan adım sayıları azaldı, iskelet ve kas sistemini güçlendirecek aktiviteler yerini hareketsiz geçirilen saatlere bıraktı. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Kürşad Özdemir salgın sürecinde uzun süre hareketsiz kalan iskelet ve kas sistemlerinin yaratabileceği sorunlara dikkat çekerek, günlük egzersiz aksatılmaması gerektiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Basit egzersizlerle iskelet ve kas sisteminizi koruyun

Özdemir tavsiye ettiği hareketleri şablonlarıyla anlatarak şunları söyledi:“Özellikle 65 yaş üstü kişilerin karantina nedeniyle sürekli evde kalması, diğer vatandaşlarımızın da hafta sonu ve bayramlarda evde kalması sonucu hareketsizliğe bağlı insan vücudunda iskelet ve kas sistemi hastalıkları ortaya çıkmaya başlayabilir. Bunlar özellikle çok hareketli eklemlerde artroz adı verilen kireçlenmeler ve kas atrofisi adını verdiğimiz kas yapısının gerilemesidir. Tutukluk da yaşayabilir. Sabahları olan eklem tutulmaları varsa bu romatizmal hastalık olabilir.
DOKTORA GİTMEYE ÇEKİNMEYİN
Hareket kısıtlılığına bağlı güçsüzlükler yaşanabilir. Oturduğu yerden kişilerin kalkamaması gibi. Hareketsizlik; ağrı, tutukluk, şişlik, güçsüzlük, yorgunluk ve oturduğu yerden kalkmada zorlukları da beraberinde getirdiyse doktora gitmenin zamanı gelmiştir. Eklemlerde ağrı ve ileri hareket kısıtlılığı olursa hiç vakit kaybetmeden, kliniklerine müracaat edilmelidir. Kireçlenmeler ilerlediği zaman eklem tamamen hareketsiz kalır ve total protez ameliyatlarına kadar sonuç ilerleyebilir.” 

Haberin Devamı

Basit egzersizlerle iskelet ve kas sisteminizi koruyun

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!