Başarı ‘Engel’ tanımaz

Güncelleme Tarihi:

Başarı ‘Engel’ tanımaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2013 02:08

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Şerefhan, bir çok alanda büyük gelişim gösterdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu başkanlığına 4 yıl aradan sonra yeniden seçilen Demirhan Şerefhan, 24 Kasım 2012’den bu yana yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtip, “Kısa sürede engelli sporunun vizyonunu yenileyip, geliştirdik. Başarı için; yönetim, teknik ekip ve sporcular olarak engelleri aşacağımızı gösterdik” diye konuştu.
Başkan seçildikten sonra karşılaştığı tabloyu değerlendirilmesinin göreceli olabileceğini belirten ve 4 sene boyunca federasyona katkı sağlayan herkese teşekkür eden Şerefhan, hedefler ve projeler ile ilgili şunları söyledi:

“2010’dan 2012’nin sonuna kadar Milli Paralimpik Komitesi’nde asbaşkanlık yaptım. Fiilen federasyonun içinde değildim ancak atılan adımları izledim. Dışarıda kaldığım dönemin benim için katkıları olduğunu söylemeliyim. Eski başkanlığım dönemimde, nerelerde hata yaptığımı, nelere önem vermem gerektiğini değerlendirme imkanım oldu. Yurtdışı temaslarında Dünyayı takip ettim. Engelli spor branşlarındaki gelişmelerin ve hedeflerin neler olduğunu gördüm.”
“Öncelikli hedefimiz, Ankara-Yenimahalle’de 8 dönüm arazi üzerine, 400 m2 kapalı alanda, toplantı salonları, ofis ve restoranttan oluşan çok fonksiyonlu federasyonun idari binasını yapmak. Çizim aşamasındaki projeyi kısa zamanda tamamlamak istiyoruz. Kulüpler Birliği kurularak, kulüp ve yönetimlerinin karar mekanizmasında yer almaları sağlanacak. Tekerlekli sandalye basketbolu ve ampute futbolun İDDİA’da yer alması için temasa geçeceğiz.”

Haberin Devamı

“PROJELER VE GELİRLER KULÜPLERLE PAYLAŞILACAK”

“Kulüplerin görüşleri doğrultusunda tüm yönergeler yenilenecek ve güncellenecek. Ampute futbolun paralimpik branş olması için çalışmalar hızlandırılacak. Proje Havuzu oluşturulacak, kazanılan projeler, kulüplerle paylaşılacak. Proje Grubu kurularak, kulüplere başvuru yapmak istedikleri projeler için danışmanlık sunulacak. Yönetim kurulumuzda, branş sorumlusu yönetici olmayacak. Profesyonel yöneticiler kullanılacak. Bireysel branşlarda yarışan tüm kulüp ve sporcularımıza malzeme desteği sağlanacak. 2016 Paralimpik Oyunları’na kadar kulüplerimizi mümkün olduğunca güçlendirmek istiyoruz. “Güçlü Kulüpler, Güçlü Federasyon“ sloganı hareket tarzımızın temel prensibi. Sponsor gelirlerin tümünün kulüplere aktarılması için çalışacağız. Girişimlerimiz sonucu, Tekerlekli sandalye basketbol ligimizin ismi Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi oldu.”

Haberin Devamı

“FEDERASYONA 1.6 MİLYON TL EK GELİR SAĞLADIK”

“Şu an 15 branşımız var. Devletten gelen gelirimizin hemen hemen yarısını Tekerlekli Sandalye Basketbol ile Ampute futbol alıyor. Dier branşlarımızın çoğu paralimpik. Bu branşlarda çok ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu iki branşta Süper Ligimiz mevcut. Bu liglerin isim haklarını sponsorluk karşılığı vermek için büyük firmalarla görüşüyoruz. Büyüyen bir federasyonuz, dolayısıyla bugünkü maddi imkanlar yarın yetmeyecek. Kendi gelir kaynaklarımızı oluşturmak zorundayız. Başladığımız günden bugüne kadar federasyonumuza 1.6 Milyon TL’lik ek gelir sağladık. Bu hiç küçümsenmeyecek bir rakam. Tenis ve masa tenisi gibi bazı branşlarda, olimpik branş federasyonları ile entegrasyon sürecimiz başladı. Engelli sporlarını layıkıyla yaptırabilecek ve imkanlarını seferber edebilecek her federasyonla işbirliği yaparız. İmkanlarımızı ve bilgimizi kendileriyle paylaşırız. Bu işbirliği konusundaki alt yapı henüz hazır değil ama böyle bir politika benimsenirse TMPK’nın da görüşleri alınarak gerekli hazırlıklar yapılabilir.”

Haberin Devamı

“KATILIM VE MADALYA AÇISINDAN REKOR KIRDIK”

“Tekerlekli Sandalye Basketbolun ayrı bir federasyon olması gündemimizde değil. Şartların gelmesi halinde ise ayrılmasının hem tekerlekli sandalye basketbol branşı hem de diğer branşlarımız için faydası olacağına inanıyorum. Şimdi, ayrılması halinde, sadece federasyon gelirinin bu branş için ayrılan bölümü azalacaktır. Reklam ve sponsorlarının artması ve engelli spor kültürünün yayılması halinde bu branşının ayrı bir federasyon olarak devam etmesinde sakınca olmaz.”
“Hem bedensel hem de görme engellilerde 2012’de rekor bir katılım oldu. Ayrıca, Londra 2012’ye özel sporcular federasyonu sporcusu katıldı. Tekerlekli sandalye basketbolu, goalball ve görme engelliler futbolundaki katılım sayımızı bir hayli arttırdı. Madalya sayımızda da rekor bir artış oldu. Bedensel engelliler branşlarındaki artışın temel nedenleri 2000-2008 arasındaki projelerin başarıyla hayata geçirilmesidir. Ayrıca TESYEV ve Başkanı Sayın Yavuz Kocaömer’in senelerdir verdiği destek engelli sporlarının hızla gelişimine ivme kazandırdı. Artışın en büyük destekçisi de Spor Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğü’dür.”

Haberin Devamı

“KULÜPLER REHABİLİTASYON MERKEZİ GİBİ ÇALIŞIYOR”

“Öncelikli hedefimiz, antrenör, hakem, kasifiker ve spor idaresi konularında çok hızlı bir şekilde kurs ve seminer açmak. Eğitim seviyesi ve kalitesinin arttırmamız gerekiyor. Engelli sporlarının tanıtımı için başta bakanlığımızın desteğini alarak konusunda ciddi çalışan sivil toplum örgütleri ve kulüplerimizle işbirliği yolları arayacağız. Engellilerin rehabilitasyonunda en etkin ve en hızlı araç spordur. Spor kulüplerimizin de rehabilitasyon merkezleri gibi, kendilerine gelen her bir engelli vatandaşımız için devletten maddi destek almaları gerektiğini düşünüyorum. Bu uygulama Avrupa’nın bir çok ülkesinde senelerdir yapılıyor. Bu projemiz gerçekleşirse hem kulüplerimiz kendi ayakları üzerinde durabilecek hem de sporcu sayısında inanılmaz bir artış olacaktır.

Haberin Devamı

“ATLETİZM VE YÜZMEYE ÖZEL İLGİ GÖSTERECEĞİZ”

“Önümüzdeki dönemde boccia branşını başlatma kararı aldık. Çok hızlı yayılacağına ve Rio 2016 Oyunları’na bu branşta sporcularla katılacağımızı umuyorum. Kayakta ilk defa bir veya iki sporcuyla Sochi 2014 Kış Paralimpik Oyunları’na katılmayı hedefledik. Sochi 2014 engelli sporlarımızla ilgili dönüm noktası olacak. Atletizmde potansiyelimizi iyi kullanabildiğimize inanmıyorum. Rio 2016 yolunda en önemli atılımımız atletizmin atmalar branşı olacak. Yüzme branşında ise yeni bir ekip çalışması içine girdik. Eski hocalarımızın desteği ve tecrübeleriyle yüzmeyi, havuz olan tüm illerimize yaymayı planlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!