Baran: Biz bu işi dert edindik

Güncelleme Tarihi:

Baran: Biz bu işi dert edindik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2018 10:07

ATO bünyesinde faaliyet gösteren Ankara Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun kongre turizmine katkısının artırılması amacıyla sektör paydaşları bir araya geldi, tanışma ve akıl yürütme toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Başkent’te kongre turizmini geliştirmek için Ankara Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nu daha aktif hale getirmek istediklerini belirten ATO Başkanı Gürsel Baran, “Biz bu işi dert edindik. Ankara’nın potansiyeli olduğunu biliyoruz ve bu potansiyeli hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi. Ankara’nın sağlık ve kongre turizminde önemli imkânlara sahip olduğunu vurgulayan Baran şunları söyledi:

ANKARA’DA İYİ BİR KUMAŞ VAR

“Ankara’da iyi bir kumaş var. Kendi içimizdeki zenginlikleri ortaya çıkarmamız lazım. Turizmden çok ciddi kazançlar elde edebiliriz. Ankara’nın ekonomisine çok ciddi gelir sağlayabiliriz. Kongre turizmi mevsimi olmayan ve sürekli gelir getiren bir turizm çeşidi. Kongre turistleri diğer turistlerin üç katı para harcıyor. Biz bu işe baş koyduk. Tek derdimiz Ankara. 14 aydır Ankara’nın turizmdeki kabiliyetini ön plana çıkarmak için çalışmalar yürütüyoruz.”

Haberin Devamı

YOL HARİTASI BELİRLENECEK

Toplantıya katılan sektör temsilcileri de sırayla söz alarak Ankara Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun daha etkin hale getirilmesi konusundaki görüş ve önerilerini dile getirdi. Başkent’in imajının yenilenmesi, tanınırlığının artırılması, cazip bir destinasyon haline getirilmesi, atılacak adımların tespiti için yol haritasının belirlenmesi ve bir Danışma Kurulu oluşturulması görüşleri öne çıktı.

GENİŞ KATILIM

Toplantıya Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ankara Kalkınma Ajansı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ANTOD), Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD), Ankara Turist Rehberleri Odası, İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu yetkilileri ile ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Deryal, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!