Bakkal hesabı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Bakkal hesabı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 09:16

Gençlerbirliği ile Aytemiz Alanyaspor arasında, Süper Ligin 24. haftasında 19 Mayıs Stadı’nda oynanan müsabakada kazanan 1-0’lık skorla Akdeniz temsilcisi oldu.

Haberin Devamı

Stat: Ankara 19 Mayıs
Hakemler: Barış Şimşek (**), Mehmet Metin (**), Mehmet Kısal (**)
Gençlerbirliği: Hopf (***), Ahmet Oğuz (*)(Dk. 37 Issah *), Luccas (**), Alper (**), Uğur (**), Dialo (*) (Dk. 46 Skuletic *), Scekic (**), Jailton (*), Khalili (*) (Dk. 68 Aydın *), Manu (*), Sessegnon (**)
Aytemiz Alanyaspor: Haydar (***), Gassama (**), Welinton (**), Tzavellas (**), Nsakala (**), Sackey (**), Taha (**) (Dk. 70 Fofana *), Villafanez (*) (Dk. 59 Efecan *), Emre Akbaba (***), Junior Fernandes (***), Douglas (*)(Dk. 46 Mbilla ***)
Gol: Dk. 66 Mbilla (Aytemiz Alanyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 30 Uğur Çiftçi, Dk. 81 Luccas Claro, Dk. 89 Jailton, Dk. 90 Sessegnon (Gençlerbirliği), Dk. 53 Villafanez, Dk. 83 Fofana (Aytemiz Alanyaspor)

 Ligde bundan önce çıktığı 10 maçta yenilgi almayan kırmızı-siyahlıların, serisi kritik müsabakada sona erdi. Konuk takıma hayati önemde 3 puan getiren golü ikinci yarıda Mbilla attı. 
14. dakikadaki Alanyaspor atağında Emre Akbaba’nın pasında ceza alanı çizgisi üzerinde topla buluşan Taha’ın vuruşunda, kaleci Hopf meşin yuvarlağı kontrol etti.
31. dakikada Emre Akbaba’nın Gençlerbirliği ceza alanı sol çaprazından sert şutunda, top kaleci Hopf’ta kaldı.
41. dakikada Emre Akbaba’nın kullandığı serbest atışta ceza alanında Tzavellas’ın kafayla dokunamadığı top, az farkla direğin yanından auta gitti.
Orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçın ilk yarısı, golsüz eşitlikle tamamlandı.

Haberin Devamı

OYUNA GİRDİ GOLÜ ATTI

62. dakikada Sessegnon’un Alanyaspor ceza alanının sol çaprazından yaptığı ortada Skuletic zorlukla topa dokundu. Meşin yuvarlak, kaleci Haydar’da kaldı.
65. dakikada Emre Akbaba’nın Gençlerbirliği ceza alanının solundan yaptığı ortada Mbilla’nın kafa vuruşunda, kaleci Hopf meşin yuvarlağı çeldi.
66. dakikada Alanyaspor öne geçti. Emre Akbaba’nın sol kanattan ceza alanına ortasında kale alanı gerisinden Mbilla’nın topun gelişine ayak içiyle yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1
80. dakikada Jailton’un ortaladı. Tzavellas’a çarpan topu kaleci Haydar, son anda çizgi üzerinden kornere attı.
87. dakikada Jailton’un pasında topla buluşan Manu’nun sert vuruşunu, Haydar kornere çeldi ve maç 1-0 bitti.

NOTLAR:

Haberin Devamı

Karşılaşmayı 2 bin 500 Gençlerbirliği taraftarı takip ederken, 300 kadar da Alanyalı futbol sever tribünde kendilerine ayrılan bölümde takımlarına destek verdi. 19 Mayıs Stadı’ndaki müsabakayı, Devlet eski Bakanlarından Ünal Erkan, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Gençlerbirliği’nin efsane Başkanı İlhan Cavcav’ın eşi Nazan Cavcav yan yana izledi.
Karşılaşmanın başlama vuruşundan önce Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada skor tabelasında harekatta çekilmiş fotoğraflar gösterildi.
---

İki takım arasında lig ve kupada oynanan 5 maçta kazanan Alanyaspor olurken, galibiyet sayısın 4’e çıkardı. Bir müsabaka berabere tamamlanırken, Başkent ekibi yine kazanamadı. Bu maç öncesinde, Gençlerbirliği lig ve kupada çıktığı 5 müsabakada; 3 beraberlik, bir yenilgi bir de galibiyet elde ederken, Alanyaspor, 5 maçta 4 kez yenildi bir kez de sahadan galibiyetle ayrıldı.
---

Haberin Devamı

Gençlerbirliği zorlu maçta topa daha çok sahip olurken, konuk ekip kaleyi bulan şut sayısında öne çıktı. Başkent ekibi, maç boyunca toplam 8 şut atarken, bunlardan 3’nde isabet buldu. Alanyaspor ise 9 şutun 7’sinde çerçeveyi tutturdu. Gençlerbirliği 6 kez köşe gönderine giderken, rakip takım sadece bir kez korner kullandı.
---

Gençlerbirliği’nin ligde Aytemiz Alanyaspor’a gol attığı tek maç, bu sezonun ilk yarısında oynanan ve 4-1 biten müsabakaydı. O karşılaşmada, Başkent ekibinin başında olan Mesut Bakkal, Alanyaspor’un başında ilk resmi maçına dün eski takımına karşı çıktı ve sahadan üstün ayrıldı.
Süper Lig’de oynadığı son 10 maçı kaybetmeyen Gençlerbirliği, 4 galibiyet, 6 beraberlik alırken, ligde devam eden en uzun yenilmezlik serisinin sahibiydi. Bu seri dün noktalandı.
--

Haberin Devamı

Evinde oynadığı son 5 maçın üçünü kazanan kırmızı-siyahlılar, bu karşılaşmaların 4’ünde kalesini gole kapattı ve sadece bir gol yemişti. Alanya karşısında iki unvanını da yitirdi.
Ligde oynadığı son 11 maçın sadece birini kazanabilen Alanyaspor, bu karşılaşmaların 8’inde en az iki gol yemişti. Dün, bu geleneğini de kendi lehine bozdu. Deplasmanda 6 maçtır kaybeden Alanyaspor, sadece iki karşılaşmada rakip fileleri havalandırabilmişti. Başkent’te tek gol atıp 3 puana ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!