BAKAY olsa bu duruma düşmezdik

Güncelleme Tarihi:

BAKAY olsa bu duruma düşmezdik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 10:05

Sağanak yağış sonrası meydana gelen manzara dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni altyapı konusunda eleştiren Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, Ankapark projesine değinerek “O 2 milyar TL, Ankara’nın altyapısına harcansaydı Ankaralılar bu duruma düşmezdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Murat Karayalçın döneminde başlatılan Büyük Ankara Kanalizasyon ve Yağmursuyu Projesi’ni (BAKAY) hatırlatan Yılmazkaya özetle şunları söyledi:

DERE YATAĞI UYARISI

“Geçmişte Ankara’nın içme suyu altyapısına Mehmet Altınsoy, kanalizasyon altyapısına da Murat Karayalçın büyük önem verdi. Karayalçın döneminde 660 milyon dolarlık BAKAY’a başlandı yüzde 10’u tamamlandı. Belediyeyi Melih Gökçek alınca bu proje bir kenara bırakıldı. BAKAY tamamlanmış olsaydı yağmurun ardından yaşanan seller bu kadar şiddetli olmazdı. Ankara’da farklı bir zihniyetle yapılaşmaya gidildi. Şehri planlarken afet riskini gözardı edip, şehrin bütün dere yataklarını betona çevirirseniz sonucu işte bu olur.

DERS ALINMAMIŞ

Yaptıkları bu battı çıktılar her şiddetli yağmurda göle dönüyor, insanlar canını zor kurtarıyor. Akay Alt Geçidi’nin bu şekilde yapılmaması için çok sayıda mahkeme kararı var. AKP’liler Meclis’te her seferinde Akay üzerinden bizi eleştiriyorlardı. Şimdi yapılan o geçidi dün (önceki gün) gördük 15 dakikada göle döndü insanlar Ankara’nın göbeğinde mahsur kaldı. Ankara’da altyapı yatırımına para harcamak yerine gidilip Atatürk Orman Çiftliği’nde ilgisiz bir projeye yatırım yapıldı. Ankara’nın kaynakları Ankapark yerine altyapıya harcansaydı bu manzaralar olmazdı. O 2 milyar TL Ankara’nın altyapısına harcasaydı Ankaralılar bu duruma düşmezdi. Sel felaketi 2015’te de 15 gün önce de tekrar yaşandı. Görünen o ki 15 gün önce yaşananlardan ders alınmamış. Tedbir olmadığını görüyoruz. Yarın yine yaşanacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!