Bakan Murat Kurum: 'Ankara’yı yeni yüzyılın marka şehri yapacağız'

Güncelleme Tarihi:

Bakan Murat Kurum: Ankara’yı yeni yüzyılın marka şehri yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2022 02:56

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, birtakım ziyaretler gerçekleştirmek için geldiği Çamlıdere'de Semerkand Termal Otel Tesisleri ve Beyler Mahallesi'ndeki 55 adet konutun açılış törenine katıldı.

Haberin Devamı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile yapımını tamamladıkları 55 konutu hak sahiplerine teslim edeceklerini söyleyen Kurum, Başkentlilerin sorunlarını çözerek sağlıksız konutlarda oturmamaları için yapıları dönüştürdüklerini kaydetti. Kurum şöyle konuştu: “Bu çerçevede Ankara'mızda tam 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattık. Yerinde, gönüllü ve hızlı dönüşümle 40 bin konutumuzu, 400 iş yerimizi tamamladık, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi. Bakan Kurum, Başkentlilere Ankara'yı yeşil yapacakları sözünü verdiklerini hatırlatarak, “Sizlere nefes alabileceğiniz, vakit geçirebileceğiniz, yeşille maviyi buluşturan doğal alanlar hazırlıyoruz. Bu çerçevede 23 millet bahçesini Ankara'mıza kazandırıyoruz. 8 tanesini tamamladık, hizmete sunduk. Bu şehri yeni yüzyılın marka başkenti haline hep birlikte getireceğiz. Başkentimiz için, Çamlıdere için aşkla, azimle, kararlılıkla çalışmaya; sizlerin duasını almaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan Murat Kurum: Ankara’yı yeni yüzyılın marka şehri yapacağız


ÇAMDAN ARABAYLA ÇAMLIDERE TURU

Murat Kurum, Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtkabir’de sergilenen makam otomobiline benzetilen çam ağacından yapılan “Çamlıdere” plakalı araçla Çamlıdere’de tur attı. İlçedeki Şeyh Ali Semerkandi Türbesi ve Müzesi’ni ziyaret eden Kurum, Çamlıdere programını ilçedeki Soba Müzesi ile Oyuncak Müzesi’ni inceleyerek sonlandırdı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!