Bakan Gönül’le kule zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Gönül’le kule zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2011 00:00

Keçiören’de 144 metrelik bir hayalete dönüşen Cumhuriyet Kulesi’ne yeni umut Isparta’ya taşınacak olan Kara Havacılık Okulu.

BAŞKENT’in en büyük atıl yatırımlarından Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi için yeni umut doğdu. 144’üncü metresinde mania hattına takılan ve imar problemleri olan “hayalet kule”nin tamamlanabilmesi için Kara Havacılık Okulu’nun Isparta’ya taşınması yeni bir şans doğurdu.

Kara Havacılık Okulu’nun taşınmasını gerekçe gösteren Keçiören Belediyesi kulenin hava mania sahasından çıktığını belirterek önümüzdeki ay mahkemeye başvuracak ve inşaatın devamı için onay isteyecek.

Kule inşaatı “hava koridoru”nun içerisinde yer aldığı gerekçesiyle Kara Havacılık Okulu’nun şikayeti üzerine durdurulmuştu. Ancak Genelkurmay Başkanlığı’nın Kara Havacılık Okulu’nu Isparta’ya taşıma kararı almasının ardından kule inşaatının yeniden devam edebileceği öğrenildi. Kara Havacılık Okulu’nun Isparta’ya taşınması için kentteki inşaatın yakın bir zamanda başlayacağı ve yaklaşık dört yıl sonra inşaatın tamamlanarak okulun taşınabileceği ifade edildi.
Ankara Hürriyet’e bilgi veren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şunları söyledi:

“2009’daki mahkeme kararı, mania hattını gerekçe göstererek kulenin yıkılması yönündeydi. Biz hem mania hattı hem de imara aykırı olan kuleyle ilgili temyize gittik. Bu süreçte. Güvercinlik’teki Hava Karacılık Okulu’nun Isparta Süleyman Demirel Havaalanı’na taşınmasıyla ilgili ihaleye çıkıldı. Biz de Milli Savunma Bakanımız Vecdi Gönül’le bir görüşme yaptık.

Kendileri bize mahkeme kararıyla gelirsek olumlu sonuç alabileceğimizi söyledi. Şu anda mahkemeye hazırlık aşamasındayız ve bir ay içinde hukuk mücadelemiz başlayacak. Gerekçemiz Ankara’nın tüm görünümünü ve yeni yatırımları engelleyebilecek olan bu hava koridorunun değişmesi. Yarım kalan inşaatın devamını isteyeceğiz ve şu anki haliyle koruyarak bitirmek için çalışma izni talep edeceğiz. Kuleyi yapan firmayla da görüştük. Mimari projede değişikliği tamamladık ve bu haliyle tamamlayabilecek alt yapıyı hazırladık. Umudumuz bir an önce herkesi rahatsız eden bu görüntüyü değiştirip, Cumhuriyet Kulesi’ni Ankaralının hizmetine sunmak.”

İkinci engel imar kararı

BİR önceki dönemde yapımına başlanan Cumhuriyet Kulesi’nin yapımının önündeki bir diğer engel ise İmar mevzuatına aykırılık taşıması. Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından da yapımı durdurulan kule için bu kez izin çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu oldu.

Sekiz yıldır devam ediyor

YAPIMINA 2003 yılında başlanan 166 metre uzunluğundaki Cumhuriyet Kulesi’nin inşaatı, aradan geçen sekiz yılda ihaleyi alan müteahhitlerin zarar ettiklerini belirterek, işleri bırakması nedeniyle birkaç kez durma noktasına gelmişti. 2009 yılın sonuna doğru firma yetkilileri, inşaatın durma gerekçesini hava koşullarına bağlayarak geçtiğimiz Şubat ayında inşaatın yeniden başlayacağını açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!