Bakan Bak’tan gençlere: Erteleme, üşenme, vazgeçme

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bak’tan gençlere: Erteleme, üşenme, vazgeçme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2023 21:34

Sincan Belediyesi’nin ev sahipliğinde Önce Öğrenci Platformu’nca Sincan Belediyesi Kongre ve Fuar Alanı’nda önceki gün düzenlenen, ‘Tercih Destek Programı’na katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, üniversite adaylarıyla deneyimlerini paylaştı.

Haberin Devamı

Akademik başarıda sporun önemine değinen Bakan Bak, “Üniversiteye başladığınızda spora devam edip, çeşitli topluluklara ve kulüplere yazılın” tavsiyesinde bulundu. Üniversite adaylarına kendi yaşamından da örnekler veren Bakan Bak, özetle şunları söyledi:

Bakan Bak’tan gençlere: Erteleme, üşenme, vazgeçme

AKLINIZI KİRAYA VERMEYİN

“Kendinizi devamlı geliştirin. Asla, aklınızı kiraya vermeyin. Sorun, sorgulayın ve son kararı kendiniz verin. Ülkemizin daha da iyi kalkınabilmesi adına neler yapabilirim diye düşünün. Ülkemizin enerjisi sizin gibi gençler var olduğu sürece bitmez. Sizlerin de enerjisi bitmesin. Üniversiteye başladığınızda spora devam edip, çeşitli topluluklara ve kulüplere yazılın. Sporu, hayatınızdan hiç çıkarmayın çünkü spor sizi her daim daha dinç ve başarılı kılar. Devamlı araştırın, yayınları ve gelişmeleri takip edin. Hayallerinizin peşinden koşun, asla vazgeçmeyin. Ve her zaman için vatanınızı, milletinizi çok sevin. Geldiğiniz yerleri unutmayın, hayatınıza dokunan insanları asla unutmayın. Hayat bu şekilde sizi güçlü kılar.

Haberin Devamı


KENDİNİZE İNANMANIZ LAZIM

Öz güven sahibi, vicdanlı, vefalı olun. Ülkemizi geliştirmek için çalışmak, başarmak zorundayız. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafyada güçlü olmak, mücadele etmek zorundasın. Kendinize inanmanız lazım. ‘Erteleme, üşenme, vazgeçme’ prensipleriyle hayata devam edin. Bizim en büyük kaynağımız gençlerimiz. Bu vesileyle buluşmamızı sağlayan Önce Öğrenci Platformu Koordinatörü Sayın Rümeysa Kadak’a ve bu anlamlı organizasyona ev sahipliği yapan Sincan Belediyesi’ne ve Sayın Murat Ercan’a teşekkür ederim.” Önce Öğrenci Platformu tarafından “Gençlere en uygun meslek iç dünyalarına ve yeteneklerine uygun olandır” mottosuyla iki gün boyunca gerçekleştirilen programa, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 20 PDR uzmanının birebir danışmanlık hizmeti verdiği etkinlikte 6 salonda, alanında uzman hocalar örnek üniversite dersleri de yaptı.

Haberin Devamı

Bakan Bak’tan gençlere: Erteleme, üşenme, vazgeçme

 Programda üniversite adaylarının sorularını yanıtlayan Bakan Bak, yanında getirdiği 550’ye yakın kitabı da üniversite adaylarına hediye etti.

Bakan Bak’tan gençlere: Erteleme, üşenme, vazgeçme

BAKMADAN GEÇME!