Bahçe bakım kursuna emekl ilgisi

Güncelleme Tarihi:

Bahçe bakım kursuna emekl ilgisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 10:44

Bahçe bakım kursuna emekl ilgisi

Haberin Devamı

Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI(Ankara), (DHA)- GÖLBAŞI Halk Eğitim Merkez (HEM) Müdürlüğü tarafından verilen kurslar arasında yer alan bahçe bakım kursu yoğun ilgi görüyor. Daha çok emekli olanlar bilinçli bir şekilde bağ-bahçe işlerine yöneldiği belirtildi.

En fazla ilgi gören kurslar arasında arıcılıkla birlikte bahçe bakım kursuna en fazla emeklilerin yanı sıra, sertifika alıp meslek sahibi olmak isteyen gençlerin de ilgi odağı olması dikkat çekti. Hafta sonları toplam 88 saat verilen bahçe bakım kursunda teorinin yanı sıra uygulamalı eğitim de veriliyor. Eğitim kapsamında bahçe toprağında yetişen başta ağaçlar olmak üzere her türlü bitkilerin tohumundan itibaren büyümesi, gelişmesi ve bakımları konusunda şartlarına göre fidanların dikimi, sulanması, gübrelenmesi, budanması, ilaçlanma ve aşılanmasına yönelik kursiyerlere her türlü bilgi veriliyor.

HEM Müdürlüğü Bahçe Bakım Kursu öğretmeni Tamer Tanrıverdi, kursa herkesin katılabileceğini belirterek, "Yoğun ilgiden dolayı ön kayıt yapılması gerekiyor. Burada bahçecilik ve bağcılık alanında ister hobi amaçlı, ister mesleki amaçlı olsun her türlü bilgi verilip, uygulamalı olarak da gösteriyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!