Bağlıca-Yapracık bağlantısı atıl kaldı

Güncelleme Tarihi:

Bağlıca-Yapracık  bağlantısı atıl kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2018 14:43

Başkent’in gelişen bölgelerinden Bağlıca ile Yapracık bölgelerini birbirine bağlamak ve Eskişehir Yolu’na alternatif güzergâh oluşturmak amacıyla projelendirilen bağlantı yolundaki alt yapı çalışmaları yaklaşık bir yıldır tamamlanamadı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nce ham haliyle araç trafiğine açılan 6 kilometrelik güzergâhın hiçbir noktasında aydınlatma bulunmuyor. Asfaltlanmayan toprak yoldan otomobilleriyle geçmeye çalışan sürücüler, özellikle yağmurlu havalarda araçlarının çamura saplandığını söylüyor. Atıl durumda kalan yo-lun çevresindeki içki şişeleri ve atıklar dikkat çekiyor. Yapracık sakinlerinden Hakan Batmaca şikâyetini şu sözlerle anlatıyor:

OTOMOBİLLER YOLDA KALIYOR

“Toprak yolu 4 çekerli olmayan bir araç haricinde kullanmak mümkün değil. Hava karardığında aydınlatma da olmadığı için yolu kullanabilmek imkânsız duruma geliyor. Yapracık’ta yaşam 25 bine ulaştı, bu bölgenin trafik yükü artarak devam edecek. Trafik sorunu daha da artmadan bu yol tamamlanmalı. Önlemi önceden alınırsa çile çekmemize gerek kalmaz.”
Eskişehir Yolu’na alternatif olacak güzergâh, hem mesafe hem de zamandan tasarruf sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi’nden isteğimiz başlatılan bu projeyi en kısa zamanda tamamlaması.”

Haberin Devamı

Bağlıca-Yapracık  bağlantısı atıl kaldı

ZAMAN VE YAKIT TASARRUFU SAĞLAYACAK

Öte yandan aynı proje kapsamında şekillendirilecek Bağlıca Bulvarı’nı Çevre Yolu’na bağlayacak güzergâhın da en kısa sürede trafiğe açılmasını isteyen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu. Bağlıca sakinlerinden Arif Özden, “Bağlıca sakinleri Çevre Yolu’na en yakın bölgelerden birinde oturuyor. Buna kar-şın kent ulaşımının önemli arterlerinden biri olan Çevre Yolu’na bölgeden bir çıkış halen verilmiş durumda değil. Zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacak, bunun yanında bölgedeki artan trafiğin çözüm noktalarından biri olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!