Bağımlılık sonrası ‘Hayata İlk Adım’

Güncelleme Tarihi:

Bağımlılık sonrası ‘Hayata İlk Adım’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 15:35

AMATEM’de tedavisi tamamlanan, denetimli serbestlikte hüküm giymiş 12 genç, yaratıcı drama eğitimlerini tamamlayarak hazırladıkları, ‘Hayata İlk Adım’ tiyatro gösterisini Ankara Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda sahneye koydu.

Haberin Devamı

Yeşilay’ın Mali Destek Programı kapsamında hibe desteğinde bulunduğu, Anadolu Mesleki Eğitim Derneği ve Ankara Denetim ve Serbestlik Müdürlüğü ortaklığında yürütülen ‘Hayata İlk Adım’ projesi, bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. 12 gencin sahnelediği oyun öncesi konuşan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, “Uyuşturucu kullanma yaşı çok küçük yaşlara indi. Afrika’nın çocukları açlıktan, Suriye’nin çocukları savaştan bizim çocuklarımız da bonzai’den ölüyor. Madde bağımlılığı hepimizin problemi. Sadece yargısal ve polisiye tedbirlerle çözülmesi mümkün değil. Sivil toplum örgütleri sorunun çözümünde büyük rol oynuyorlar” dedi. Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz da, uyuşturucunun toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren bir sorun olduğuna dikkat çekerek, öçetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

GÜVENLİKÇİ POLİTİKALAR YETERLİ DEĞİL

“Yeşilay, kuruluşundan bugüne, bağımlılık sorunlarıyla savaşıyor. Dünyadaki kabul görmüş mücadele yöntemlerini inceleyip, ülkemizde uygulamaya çalışıyoruz. Gençliğimizi bu tehlikeden korumak için sadece güvenlikçi politikalar yeterli görünmüyor. Taleplerle de mücadele etmemiz gerekiyor. Bu yüzden toplumu bilinçlendirmek için çalışmalar yapıyoruz.”

BİZLER DE İNSANIZ

Tedavi görüp, uyuşturucu batağından kurtulan 12 genç oyunla ilgili, “Amacımız, insanların bu zorlukları görerek uyuşturucu madde kullanımından uzak durmasına katkıda bulunabilmek. Bu proje bizleri hayata bağladı, hepimiz yeni doğmuş gibiyiz. Sergilediğimiz sahneler diğer madde kullanan arkadaşlarımıza yol gösterici olsun. Ceza evinden çıkmış olsak da bizler de insanız, lütfen bizlerinde normal birer insan olduğumuz unutulmasın” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!