Bagajlı 442’lerden 9’u sefere hazır

Güncelleme Tarihi:

Bagajlı 442’lerden 9’u sefere hazır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2023 17:05

Hürriyet Ankara’nın haberleriyle sürekli gündeme getirdiği Esenboğa’ya bagajlı EGO otobüslerinin sefer hazırlıkları sürüyor. 15 otobüsten 9’unun plaka tescil işlemleri tamamlandı. Kalan 6 aracın da işlemlerinin tamamlanmasının ardından bagajlı 442’lerin yeni yılda sefere çıkması planlanıyor.

Haberin Devamı

İlk Hürriyet Ankara’nın duyurduğu Esenboğa’ya bagajlı EGO otobüsleri, sefere çıkmaya hazırlanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) EGO Genel Müdürlüğü, AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Esenboğa Havalimanı güzergâhında 442 hat numarası ile hizmet veren mevcut otobüslerin yerine engelli erişimine uygun, yolcu yük bagajı ile rafı bulunan ve yüksek yolcu kapasitesine sahip turizm tipi 15 yeni otobüs satın aldı. Yeni otobüsler, 56 koltuk ve 24 ayakta olmak üzere 80 kişilik yolcu ve 6.85 metreküp bagaj kapasiteli, düşük egzoz emisyon salımlı Euro 6 çevreci motor teknolojisine sahip. Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla satın alınan 15 adet ISUZU Interliner marka otobüsten 9 adedinin plaka tescil işlemleri tamamlandı. Ankarakart ile biniş için validatör takılarak elektronik ücret toplama sistemine de dahil edilen otobüslerden kalan 6 tanesinin de plaka tescil işlemleri tamamlanınca seferleri başlayacak. Kırmızı renkli olan bagajlı 442’lerin yeni yılla beraber 7 gün 24 saat Esenboğa hattında hizmete girmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Bagajlı 442’lerden 9’u sefere hazır

HEM EKONOMİK HEM KONFORLU OLACAK

Yolcuların konforlu ve ekonomik bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla yolcu yük bagajı bulunan otobüsleri aldıklarını belirten EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak şunları söyledi: “EGO Genel Müdürlüğü olarak, 5 Nisan 2023 tarihi itibarıyla, 442 AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Havalimanı hattında, 2021-2022 model kırmızı renkli Mercedes Benz marka yeni araçlarımızla hizmet vermeye başladık. Vatandaşlarımızın engelli erişimine uygun, yolcu yük bagajı ve rafı bulunan ve yüksek yolcu kapasitesine sahip turizm tipi otobüslere daha konforlu bir şekilde bu hizmetten istifade etmelerinin sağlanması amacıyla 28 Nisan 2023 tarihinde Devlet Malzeme Ofisi üzerinden 15 adet ISUZU Interliner marka araç alımı gerçekleştirildi. 15 aracın 9’unun plaka tescil ve validatör işlemleri tamamlandı. Vatandaşlarımız hem ekonomik bir tarife hem de konforlu bir ulaşım imkânına kavuşmuş olacak. Yeni araçlarımızın hayırlı olmasını diliyorum.”

Haberin Devamı

HÜRRİYET ANKARA HABERLERİYLE GÜNDEMDE TUTTU

Hürriyet Ankara, Esenboğa’ya EGO seferlerinin başlatılması ve sonrasında bagajlı otobüs talebini haberleriyle sürekli gündemde tuttu. Son olarak 25 Aralık 2023 tarihinde Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Fatih Tekeci’nin Burada Okur Yazar Köşesi’ne yeni araçlarla ilgili bir ileti gönderen Hürriyet Ankara okuru, “AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Esenboğa Havalimanı arasında yolcu bagajı sorununu çözecek olan yeni otobüsler ne zaman sefere çıkacak?” diye sormuştu.

Bagajlı 442’lerden 9’u sefere hazır

 

Bagajlı 442’lerden 9’u sefere hazır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!