‘Baba’ konser

Güncelleme Tarihi:

‘Baba’ konser
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2023 13:04

Türkiye’nin başarılı seslerinden Barbaros, Türk müzik tarihine damga vurmuş isimlerin unutulmaz şarkılarını bir araya getirdiği, ‘Babalar’ projesiyle 16 Mayıs’ta CSO Ada Ankara Mavi Salon’da dinleyicilerle buluşacak.

Haberin Devamı

Opera aryalarından müzikallere, pop müzikten caza kadar seslendirdiği şarkılarla dinleyicinin beğenisini kazanan Barbaros, bu kez Türk halkının ‘Baba’ dediği, Orhan Gencebay, Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur gibi isimler ile birlikte Selami Şahin, Edip Akbayram, Ferdi Özbeğen, Yıldırım Gürses, Dario Moreno, Tanju Okan, Cem Karaca, Fikret Kızılok, Bülent Ortaçgil, Zülfü Livaneli, Barış Manço, Timur Selçuk ve Neşet Ertaş’ın eserlerinden oluşan bir repertuvar ile dinleyici karşısında olacak. Barbaros, konser öncesi Hürriyet Ankara’nın sorularını yanıtladı.

* Babalar projesi nasıl doğdu?

Uzun zamandır yapmak istediğim bir projeydi. Sahnede söylemiş olduğum büyük ustalara bir atıf olacak bu konserler dizisi. Onlarla yolumun kesiştiği noktaları mini hikâyelerle sunarak, kendi yorumumla bu özel şarkıları söylemek istiyordum. Bu projeyi hayata geçirebilmiş olmaktan mutluyum. İlk kez 16 Mayıs’ta CSO Ada Ankara Mavi Salon’da bu şarkıları Ankaralı dinleyicilerle hep bir ağızdan söyleyeceğiz.

Haberin Devamı

* Siz birçok tarz ve türde söylüyorsunuz. Bu tarz şarkıları söylemenin bir yorumcu için farkı nedir?

Farklı stilde şarkılar olacak evet ancak onlara da kendi yorumumu katacağım. Bu şarkılar, bu sözler şüphesiz ki bu toprakların sesi. Ben de bu topraklarda doğdum, büyüdüm. Yıllarca dinlediklerimi, söylediklerimi samimiyetle sahnede sunacağım.

UMARIM GÖZYAŞLARIMI TUTABİLİRİM

*Repertuvarda sizin için hatırası ya da hikâyesi olan bir şarkı var mı?

Çok var. Bazısı hayatımın kırılma noktalarında etkili olmuş ve ölene dek unutamayacağım anlarla dolu şarkılar. Ancak bunları konser sırasında paylaşacağım. Umarım gözyaşlarımı tutabilirim.

* En son Yaşar ile yaptığınız ‘Var Mı?’ düeti çok ses getirdi. Bundan sonraki sürpriz projeler neler?

Bundan sonra solo bir tekli gelecek. Babalar konserleri devam edecek. Sonrasında ise bir düet daha geliyor. Ama kiminle olacağı sürpriz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!