Azimle çalışıp hayallerine kavuştular

Güncelleme Tarihi:

Azimle çalışıp hayallerine kavuştular
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 22:01

Ankara’da yaşayan ve farklı sebeplerle okula gidemeyen 178 kadın daha eğitimlerini başarıyla tamamlayarak okuma-yazma öğrenme hayallerine kavuştu. Yaşları 25 ile 78 arasında değişen çalışkan kadınlar, kendilerini geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde yıl boyunca devam eden okuma ve yazma kursunu başarıyla tamamlayan kadınlar sertifikalarını aldı. Yaşları 25 ile 78 arasında değişen 178 kadın, okuma ve yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Çalışkan kadınlardan Sabır Özkanat(55), doğduğu köyde kız çocukları okutulmadığı için, yıllarca okula gitmenin ve okuma-yazma bilmenin özlemiyle yaşadığını belirterek şunları söyledi:

Azimle çalışıp hayallerine kavuştular


ŞİMDİKİ HAYALİM EHLİYET

“Okumuş olsaydım, hemşire olmayı hayal ediyordum. Resmi kurumlarda hiçbir işimi halledemiyordum. Kendimi çok eksik hissediyordum. Bu kursa katılacağım zaman da ‘boş ver’ dediler. ‘Okusan ne olur, okumazsan ne olur’ dediler. Ama ben kimseyi dinlemedim. En çok hayal ettiğim şeylerden biri, torunuma hikâye okumaktı. Bu hayalimi gerçekleştirdim. Şimdiki hayalim ise ehliyet almak.

Azimle çalışıp hayallerine kavuştular


ÇOK ZORLUKLAR ÇEKTİM

49 yaşındaki Kamile Güzel de ehliyet alma hayaliyle okuma ve yazma kursunu başarıyla tamamlayan bir diğer kursiyer. 9 çocuklu bir ailede doğan ve hiç okula gitmeyen Güzel, “Okuma yazma bilmediğim için çok zorluklar çektim. Herkes bana ‘cahil’ diyordu, çok üzülüyordum. Hiçbir yere gidemiyordum. Şimdi okuma-yazma öğrendim. İnşallah önce diploma, sonra da ehliyet alacağım” diye konuştu.

Azimle çalışıp hayallerine kavuştular


OKUL ÇANTASI TAKMAYA ÖZENDİM

56 yaşındaki Döndü Öztürk ise telefon numarasını yazamadığı için azarlanması nedeniyle okuma-yazma kursuna başlamaya karar vermiş. Hiç okula gitmediğini, okul çantası takmaya çok özendiğini ama hiç takamadığını anlatan Öztürk, “Gittiğim bir yerde telefon numaramı yazmamı istediler, ben yazamadım. Okuma-yazma bilmeyen mi kaldı bu devirde dediler, beni azarladılar. Çok ağladım. Okuma-yazma kursuna gelmeye karar verdim. Markette fiyatları anlamıyordum, yol bulamıyordum, yanımda biri olmadan dışarı çıkamıyordum. Kendimi daha da geliştireceğim” diyor.

BÜYÜK BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Kadınları azimlerinden dolayı tebrik eden Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ise, “Burada çok büyük bir başarı öyküsü var. Belediyemizin açmış olduğu kurslara gelerek okuma-yazma öğrenen Altındağlı kadınlar hayatlarına yeni bir pencere açtı. Göstermiş oldukları bu azim ve kararlılık gençlerimize de örnek olmalı. Okuma-yazma öğrenen Altındağlı kadınlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah Altındağ’da okuma-yazma bilmeyen kimse kalmayana dek eğitim mücadelemiz sürecek” değerlendirmesi yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!