"Ayşe tatile çıksın"

Güncelleme Tarihi:

Ayşe tatile çıksın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2011 01:35

1974 yılındaki 2. Kıbrıs Barış Harekatı’nın simgesi olan ‘Ayşe Tatile çıksın’ parolasının Yıldırım’ın talimatıyla şike operasyonlarının başlangıcı için kullanıldığı anlatıldı.

Haberin Devamı

İŞTE ŞİKE İDDİANAMESİNİN TAM METNİ 

İDDİANAMEDE yer alan telefon konuşmalarındaki şifrelerin anlamları da çözülmeye başladı. “Ayşe tatile çıksın...” Evet, her şey bu sözlerle başladı. Aziz Yıldırım’ın talimatıyla şampiyonluk yolunda şike faaliyetlerine Tamer Yelkovan’ın Şekip Mosturoğlu’na söylediği  ‘Ayşe tatile çıksın’ parolasıyla başladığı anlatıldı. Türkiye’nin 1974 yılında gerçekleştirdiği ikinci Kıbrıs Barış Harekatı’nın simgesi olan ‘Ayşe Tatile çıksın’ parolası şike operasyonlarının başlangıcı için kullanıldığı anlatıldı. İddianameye göre 29 Nisan 2011 tarihinde Aziz Yıldırım’ın kulübün mali konularına bakan ve para trafiğini takip eden Tamer Yelkovan’a ödeme talimatını verdiği belirtiliyor. Bunun üzerine Yelkovan’ın Şekip Mosturoğlu ile irtibata geçerek “Sami bana gelebilir…Ayşe tatile çıksın” diyerek şike faaliyetleri ile ilgili operasyonun başladığını ve şike faaliyetlerine karışan örgüt üyelerine para dağıtılacağını söylediği kaydedildi. Yelkovan’ın İlhan Ekşioğlu’nu yanına çağırarak şike amaçlı kullanılacak para ödemesini yaptığı anlatılan iddianamede Ekşioğlu’nun telefonla aradığı Ali Kıratlı’ya “Spor çantasıyla gel” diyerek paranın temin edildiğini ve kendisine teslim edeceğini söylediği belirtildi.

Haberin Devamı

Yıldırım ile Ekşioğlu şöyle mesajlaşıyordu

İşçi: Futbolcu
Tarla: Futbol maçı
Dikim: Şike yapılması

İDDİANAMEDE Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Yüksel Ekşioğlu arasında yapılan telefon konuşmalarında “Tarladaki işçiler” ve “Ne zaman böyle dikim yapsak olmuyor” gibi ifadelerin geçtiği hatırlatılarak, bu ifadelerin futbol maçları ile ilgili olduğu, “İşçi”nin futbolcu, “Tarla”nın futbol maçı, “Dikim”in ise şike yapılması anlamlarına geldiği ileri sürüldü. Aziz Yıldırım ile İlhan Yüksel Ekşioğlu arasında 2 Mart 2011 günü yapılan telefon görüşmesinde “Üç tarlayı da sürdük” şeklinde şifreli konuşmalar yaptığı ileri sürülerek, bu konuşmayla ligin 24. haftasında oynanan Kayserispor-Manisaspor, Bursaspor-İBB spor ve Beşiktaş-Trabzonspor maçlarında şike ve teşvik primi faaliyetlerinin yürütülmesini kastettikleri iddia edildi. 12 Nisan 2011’de yaptığı bir görüşmesinde İlhan Ekşioğlu’nun “100 ayarlayabildim, inşaatlar için” dediği buradaki ‘İnşaat’ kelimesiyle futbolcuları kasttetiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

İkinci Kıbrıs Barış Harekatı’nın parolası “Ayşe tatile çıksın” ne anlama geliyor?

“Ayşe tatile çıksın” Türkiye’nin 1974 yılında gerçekleştirdiği 2. Kıbrıs Barış Harekatı’nın parolasıdır. Dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş, Londra’daki temasları olumsuz sonuçlanınca, “Ayşe tatile çıksın” diyerek, kızının adını kullanıp, ikinci harekatın başlatılabileceğini ima etmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!