‘Ayrımcılık değil saygı görüyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Ayrımcılık değil saygı görüyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2018 16:28

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Timler Amirliği’nde (Yunuslar) çalışan Büşra Kılıç ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli Ayşe Aksu, kadın olarak polislik mesleğini yapmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Büşra Kılıç, emniyet teşkilatında bir kadın olarak görev almanın onur ve gurur verici olduğunu belirtti. 23 yaşındaki Kılıç, mesleğini yaparken erkek meslektaşlarından ve vatandaşlardan da destek gördüklerini söyledi. Kılıç, "Burada hepimiz öncelikle polisiz, üniforma taşıyoruz. Bunun vermiş olduğu güven başka bir duygu. Bunun haricinde erkek meslektaşlarımızdan ayrımcılık değil, saygı görüyoruz” diye konuştu.

OMUZ OMUZA GÖREV

Ayşe Aksu da "8 Mart, kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal haklarının vurgulandığı bir gün olması açısından bizim çok önemli" dedi. Emniyet teşkilatının kadın mensubu olarak görev yapmaktan gurur duyduğunu vurgulayan Aksu, erkek meslektaşlarından destek gördüklerini, herhangi bir ayrım olmadan omuz omuza görev yaptıklarını kaydetti. Aksu, vatana hizmet etmenin ve halkın güvenliği için çalışmanın çok güzel olduğunu belirterek, hemcinslerine polisliği tavsiye etti.

BAKMADAN GEÇME!