‘Aylık geliri 50 bin TL olana et yardımı’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

‘Aylık geliri 50 bin TL olana et yardımı’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2022 14:25

‘ABB ile AK Parti’li ilçe belediyeleri arasındaki sosyal yardım tartışması’ Meclis’te yine gündemdeydi. ABB’nin yardım listeleri ile ilgili dikkat çeken iddialarda bulunan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “50 bin lira geliri olan bir kimseye et desteği verilebilir mi? Bir iki örnek değil 3 bin 556 kişinin olduğu bir listede 500’ün üzerinde bu tarz tespitler söz konusu” dedi.

Haberin Devamı

‘Aylık geliri 50 bin TL olana et yardımı’ iddiası

Bütçe maratonuna başlayan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, kasım ayı ilk oturumunu önceki gün gerçekleştirdi. ‘ABB ile AK Parti’li ilçe belediyeleri arasındaki sosyal yardım tartışması’ Meclis’te yine gündemdeydi. Gündem dışı söz alan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, ABB’nin Kahramankazan’da aylık geliri 50 bin TL olan birisine et yardımı yaptığı iddiasında bulundu. Yardımları yapmak için ABB’den talep ettikleri listeleri 19 Ekim’de aldıklarını, listeleri kendi yardım komisyonlarında incelediklerini anlatan Oğuz, özetle şunları söyledi:

YARDIMLARIN İÇERİSİNDE ENTERESAN ŞEYLER VAR

Haberin Devamı

“Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği bu listeleri kurduğumuz yardım komisyonu marifetiyle bir aydır inceliyoruz. Kömür ve et yardımı için söylüyorum içerisinde enteresan şeyler var. Sosyal yardımlarda bizi bağlayan şeylerden birisi kendi kurumumuzun içindeki Sosyal Yardım Yönetmeliği, diğeri 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu. Hanede kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinin altında olacak. Yani bin 830 liranın altında olacak. Listeler bize isim halinde ve tüm kimlik bilgileri ile birlikte gönderilmiş ama isim telaffuz etmeyeceğim. Sosyal yardımlarda Büyükşehir’in ne kadar hassas davrandığını göstermek için bir kaç tane örnek vereceğim. Takriben 50 bin lira geliri olan bir kimseye et desteği verilebilir mi? Kendisi ve eşi aktif çalışan, deşifre olmasın diye net rakam söylemeyeceğim kendisinin ve eşinin aylık geliri takriben 50 bin, yukarısı var aşağısı yok.

‘Aylık geliri 50 bin TL olana et yardımı’ iddiası

24 TAŞINMAZI VARSA KÖMÜR YARDIMI ALABİLİR Mİ?

Sonra bir insanın toplam üç evi, sekiz arsası, iki maaşı varsa bu kişi kömür yardımı alabilir mi? Üç evi, üç aracı, 24 taşınmazı varsa bu vatandaşımız kömür yardımı alabilir mi? Elimde bu şekilde 500 kişilik bir liste var. Niyetim ne buradaki kardeşlerimi rencide etmek ne bu işin başındakileri itham etmek değil. Bir yanlış var istediğim bu yanlışın düzeltilmesi. Bunları oturup inceleme fırsatı yakalamış olduk. Müracaatları vatandaştan aldık teker teker inceledik hak eden kardeşlerimize et yardımını da verdik kömürlerini de dağıtacağız. Bir iki tane lokal örnek değil 3 bin 556 kişinin olduğu bir listede 500’ün üzerinde bu tarz tespitler söz konusu. Listeler bize ilk ulaştığında da söylemiştim. Ben bunlarla ilgili bir dosya hazırlıyorum, bu dosyayı da resmi olarak bunlarla ilgili yanlış yapılmıştır diye Büyükşehir Belediyesi’ne getirip takdim edeceğim. Sosyal yardımlarla ilgili yetkili arkadaşlar bu hususları lütfen dikkate alsınlar.”

Haberin Devamı

‘Aylık geliri 50 bin TL olana et yardımı’ iddiası

‘KAHRAMANKAZANLI İNSANLARI RENCİDE EDİYOR’

CHP adına iddialara toplantının sonunda yanıt veren CHP Mamak Meclis Üyesi Haydar Demir, “Serhat Başkan’ım 3 bin 500 kişi içerisinde 500 kişi gibi çok afaki bir rakamdan bahsediyor. Kahramankazanlı insanları rencide ediyor. Değerlendirme yapılmadan bu konuşulmamalıydı” dedi.

‘Aylık geliri 50 bin TL olana et yardımı’ iddiası

BAKMADAN GEÇME!