Aydınlıkevler’de Yılmaz Erdoğan sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Aydınlıkevler’de Yılmaz Erdoğan sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2022 13:37

Usta oyuncu Demet Akbağ’ın 15 yıl sonra tiyatro sahnesine döndüğü Aydınlıkevler oyununun Ankara’daki finalinde, Yılmaz Erdoğan sürprizi yaşandı. Seyircilerin alkışlarıyla sahneye çıkan Erdoğan, “Bu oyunun oynanması, bu deneyimi yaşamak benim için hayatımda hiç unutmayacağım bir şey” dedi.

Haberin Devamı

Yılmaz Erdoğan’ın 20 yıl aranın ardından tiyatro yazarlığına, Demet Akbağ’ın ise 15 yıl sonra tiyatro sahnesine döndüğü Aydınlıkevler oyunu, ikinci kez Ankara seyircisiyle buluştu. Ankara’nın Aydınlıkevler semtinde 1970’li yıllarda geçen babaanne ile torunun yaşam mücadelesini anlatan oyun, ATO Congresium’un 3 bin kişilik salonunda sahnelendi. Ankara’daki oyunun finalinde ise yazarı Yılmaz Erdoğan sahneye çıktı.

Aydınlıkevler’de Yılmaz Erdoğan sürprizi

AYAKTA ALKIŞLANDI

Kadrosunda Demet Akbağ, Salih Bademci, Caner Alkaya, Burak Dakak, Sinem Ünsal, Nebi Tolga Yılmaz, Sevda Baş, Barkın Sarp, Ömer Güneş, Zeynep Kiraz Tosun’un yer aldığı oyunun ardından izleyiciler, oyuncuları ayakta alkışladı. Oyuncuların selamlaması sırasında Demet Akbağ, “Ankara’da ikinci kez sahneleniyor. İlk geldiğimiz ekim ayında oyunun yazarı tek kişilik oyunu için turnedeydi, bugün aramızda” diyerek sahneye Yılmaz Erdoğan’ı çağırdı. Seyircilerin alkışları arasında sahneye çıkan Erdoğan, Ankara’da geçen gençliği sırasında yaşadıklarından yola çıkarak oyunu yazdığını anlattı.

Haberin Devamı

‘BU DENEYİMİ HİÇ UNUTMAYACAĞIM’

Erdoğan şöyle konuştu: “Bugün bu oyunu izleyenler arasında oyunun kahramanları da var. Oyunun gerçek kahramanlarının önünde bu oyunun oynanması, bu deneyimi yaşamak benim için hayatımda hiç unutmayacağım bir şey. Sizin gösterdiğiniz ilgi ve destek olmasaydı böyle bir oyun olmayacaktı. Bacımla (Demet Akbağ) ve arkadaşlarımla böyle bir oyunu yapamayacaktık. Bilenler biliyor bu oyunu ben Zafer Çika’ya (Demet Akbağ’ın 2019 yılında vefat eden eşi) adamıştım. Özellikle Ankara’da oynadığımız bu oyunu ise Nebi’nin oynadığı ve genç yaşta kaybettiğimiz Muharrem Özbakır’a adıyorum. Yazdığım çok sayıda oyunun mesajı bu kadar net olmuştur. Oyununuzu düzgün oynayın camlarımızı kırmayın.”

BAKMADAN GEÇME!