Aydınlıkevler’de yılan ve sivrisinek tedirginliği

Güncelleme Tarihi:

Aydınlıkevler’de yılan ve sivrisinek tedirginliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2023 15:41

* Altındağ’ın Aydınlıkevler Mahallesi’nde son dönemde sivrisinek şikâyeti artıyor. Mahallede görülen yılanlar ise vatandaşları tedirgin ediyor.

Haberin Devamı

* Aydınlıkevler Mahallesi muhtarı Șenol Öz, uzayan otların biçilmesini ve mahalle genelinde ilaçlama çalıșmalarına ağırlık verilmesini talep ediyor.

İKİ METRE UZUNLUĞUNDA YILAN YAKALANDI

Aydınlıkevler’de yılan ve sivrisinek tedirginliği

“Mahallemiz, Ankara’nın merkez mahallelerinden biri. Ülke genelinde yaşanan sıcaklıklar ve öncesinde görülen yağışlar bizleri de etkiledi. Son olarak birkaç hafta önce Aydınlıkevler Derme Sokak’ta bir yılan görüldü. Yaklaşık iki metre uzunluğunda olan bu yılan, mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine ABB ekipleri tarafından yakalanarak, doğal yaşam alanına bırakıldı. Tabii mahalleli haklı olarak tedirgin oldu. Sonuçta evlere girebilir ya da dışarıda oyun oynayan küçük çocuklar için tehlike oluşturabilirdi. Aynı durum geçen sene bu zamanlarda da yaşanmıştı. Belediyelerden şöyle bir talebimiz var. Yaz aylarında uzayan otlar hem yılan ve haşerelerin çıkmasına sebep oluyor, hem de yangın riski oluşturuyor. Belediyeler, park ve bahçelerde, yol kenarında ve refüjde bulunan otları düzenli olarak biçmeli, bakımını yapmalı. Otlar uzadığı zaman yılan ya da böcekler de görünmüyor.

Haberin Devamı

Aydınlıkevler’de yılan ve sivrisinek tedirginliği

SİVRİSİNEK SAYISINDA ARTIŞ YAŞANIYOR

Mahalleli bu yıl sivrisinek sayısında da bir artış olduğunu söylüyor. Belediye ilaçlama yapıyor fakat bu sene Ankara’da etkili olan yağışların ilaçların etkinliğini azalttığını düşünüyorum. Yani çoğu zaman ilaçlama sonrası yağış görüldü. Şimdi sıcaklar kendini iyiden iyiye göstermeye başladı. Dolayısıyla yine hem belediyelere hem de vatandaşlara büyük bir iş düşüyor. Belediyeler, ilaçlama çalışmalarını rutine bindirebilir. Vatandaşlar ise çöplerini, atıklarını dışarıya açık bir şekilde atmamalı. Parklarda, bahçelerde çöp kutusunun hemen yanına atılmış çöpler görüyorum. Yanı başındaki çöpe atmak varken neden çevreyi kirletirler? Bu sıcaklarda dışarıya açığa atılan her çöp hem bakteri hem de kara sineklerin oluşmasına sebep veriyor. Lütfen bu konuda daha hassas ve duyarlı olalım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!