Ayaş’ta olta buluşması

Güncelleme Tarihi:

Ayaş’ta olta buluşması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2022 16:47

Ayaş Asartepe(Çanıllı) Barajı’nda düzenlenen Turna Balığı Yakalama Yarışması’nda, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen olta balıkçıları kıyasıya yarıştı. ‘Ankara’da geleceğe rastgele’ sloganlı yarışma, ailelerle birlikte iki gün boyunca 700’den fazla kişiyi ağırladı.

Haberin Devamı

Ayaş Asartepe(Çanıllı) Barajı’nda, ‘Ankara’da geleceğe rastgele’ sloganı ile ‘Turna Balığı Yakalama Yarışması’ düzenlendi. Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu(ASOF) ve Sincan Amatör Olta Balıkçılar ve Kara Avcılar Derneği(SİNABDER) desteği ile ‘Ankara’nın Önemli Sulak Alanlarında Eko-Turizm ve Rekreasyonel Amaçlı Sürdürülebilir Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Projesi’ kapsamında ikincisi düzenlenen yarışmaya farklı illerden 174 olta balıkçısı katıldı. Kamplı gerçekleştirilen etkinliğin katılımcı sayısı 700’den fazla kişiyi buldu. Aileler, yarışmanın yanı sıra iki gün boyunca keyifli bir zaman geçirdi.

Ayaş’ta olta buluşması


ALTI SAAT BOYUNCA YARIŞTILAR

Katılımcılar yarışmada yaklaşık altı saat boyunca turna balığı yakalamaya çalıştı. Yarışma süresince dokuz turna balığı yakalandı. ‘Yarışmanın en büyük balığını yakalama birincisi’ 60 cm ile Grand Dalga Team isimli takımdan Davut Çetin ve Ayhan Yaman oldu. ‘Kıyıdan en çok balık yakalama birincisi’ Bekir Yiğit olurken ‘Bottan en çok balık yakalama birincisi’ ise Avcı Team takımından Buğrahan Oktamış ve Mustafa Demir oldu. Etkinlikte, Turna Balığı Yakalama Yarışmaları’nın yanı sıra, Balık, Amatör Balıkçılık ve Doğa Konulu Fotoğraf Yarışması da düzenlendi. Yarışmanın en iyi fotoğraf birincisi Kaan Utkan Aydın seçildi. Yarışmada kazananlara günün anısına çeşitli hediyeler verildi.

Ayaş’ta olta buluşması


SIRADA TÜRKİYE FİNALİ VAR

Sürdürülebilirlik açısından en az zararlı avcılık yöntemi olarak bilinen Sinek Balıkçılığı(Fly Fishing) slayt gösterisinin de gerçekleştirildiği etkinlikte, yapay sinek yapımı ve yapay sinek bağlama örnekleri ile atış sunumu da yapıldı. Proje paydaşlarından Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu(TÜBİDEF) ve ona bağlı bisiklet derneklerinin sporcuları da bisikletleri ile katılım sağladı. Etkinliğe, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ayaş Belediyesi, Çanıllı Mahallesi Kalkınma Kooperatifi ve muhtarlıkları destek verdi. ASOF Başkan Yardımcısı ve SİNABDER Başkanı Niyazi Gerikalan, turnuvanın diğer illerdeki yarışmalarının hız kesmeden devam edeceğini ve sonrasında ASOF 2022 Türkiye Final Yarışması’nın düzenleneceğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde Ankara merkezli yapılacak faaliyetlerde özellikle kadın ve çocuklar ile engellilere yönelik çalışmaların ağırlık kazanacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!