Avrupa kulvarında Başkent fırtınası

Güncelleme Tarihi:

Avrupa kulvarında Başkent fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2021 15:39

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’nda mücadele eden OGM Ormanspor ve Nesibe Aydın, son 16 turuna kaldı. Türk Telekom ise ULEB Kupası grup maçında Litvanyalı rakibi Lietkabelis’i mağlup etti.

Haberin Devamı

Basketbol Avrupa kulvarında mücadele eden başkentin 3 takımı, oynadıkları maçlarda rakiplerini yendi. FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’nda yer alan OGM Ormanspor ve Nesibe Aydın Spor Kulübü, adını son 16 takım arasına yazdırırken, ULEB Avrupa Kupası’nda Ankara’yı temsil eden Türk Telekom, grup maçını kazanıp, yoluna devam etti.
OGM Ormanspor, Sait Zarifoğlu Spor Salonu’nda, FIBA Avrupa Kupası play-off rövanş maçında, Romanya’nın ACS Sepsi-SIC takımını 72-69 yenerek son 16 turuna yükseldi.
İlk maçı deplasmanda 80-52 kazanan başkent temsilcisi, ikinci maçı da kazandı ve üst tura adını yazdırdı.
Yeşil-beyazlılarda; Gökşen Fitik 18, 7 ribaunt, 3 asisit ve 2 blokluk performansı ile maçın en değerli oyuncusu seçildi. Robinson ve McCowan 16’şar sayı ile kendisine eşlik etti.
İlk periyodu 18-11 önde kapatan OGM Ormanspor, devre sonunda soyunma odasına 37-35 geride gitti. İkinci yarıda tekrar üstünlüğü ele geçiren yeşil-beyazlılar, üçüncü çeyreğini 58-52 önde tamamladığı mücadeleden 72-79 galip ayrıldı.

UZATMAYA GİDEN MAÇ NEFES KESTİ

Haberin Devamı

Aynı kupada mücadele eden Nesibe Aydın, play-off rövanş maçında, Macaristan’ın NKA Universitas PEAC takımını konuk etti. Mücadelenin normal süresini konuk takım 68-65 kazanınca, başkent temsilcisi ilk müsabakayı deplasmanda 3 sayı farklı 71-68 kazandığından, maç uzatmaya gitti. Uzatma bölümünde rakibine üstünlük sağlayan Nesibe Aydın, karşılaşmayı 74-71 kazanıp, son 16 turuna yükseldi.
TOBB ETÜ Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk periyodu 22-22 berabere bitti. Macar takımı, ikinci çeyrekte daha iyi hücum edince devreyi 41-36 önde tamamladı.
İkinci yarının başında da rakibine yetişemeyen Nesibe Aydın, üçüncü çeyrek sonunda 59-54 geride kaldı. Final periyodunda yaşanan büyük çekişme sonunda müsabaka 68-65 PEAC takımının lehine sonuçlandı. İlk maçta rakibine 3 sayılık üstünlük kuran başkent ekibi, ikinci müsabakada 3 sayı farkla kaybedince maç uzatmaya kaldı. Bu bölümde hem hücumda hem savunmade daha etkiil olan Nesibe Aydın, maçı 74-71 kazandı ve tur geçen taraf oldu.
Nesibe Aydın’da; Coates 21 sayı ile takımın en skoreri olurken, Thomas 17, Nacickaite 16 sayı ile oynadı.

Haberin Devamı

NESİBE AYDIN ÖZEL ÖDÜL ALDI

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 2020-2021 sezonunu 3. tamamlayıp, ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etme hakkı kazanan ve yarıştığı kulvarda grup maçlarını yenilgisiz bitirip, adını son 16 turuna yazdıran Nesibe Aydın Basketbol Takımı, Boğaziçi Üniversitesi tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen, 2021 Spor Ödülleri’nde, Yılın En İyi Çıkış Yapan Takımı ödülüne layık görüldü.
Ödül töreninde teşekkür konuşması yapan Kulüp Başkanı Mirkan Aydın şunları söyledi:
“5 yıl önce bölgesel ligde başlayan mücadelemize, Süper Ligin tek okul takımı olarak devam ediyoruz. Ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etme hedefiyle başladığımız Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi 2020-21 sezonunu 3. sırada tamamladık ve Avrupa kupalarında yolumuza devam ediyoruz. Her sezon hedeflerimizi bir adım öteye taşıyıp çalışmalarımıza devam ediyor ve başarı basamaklarını hızla tırmanıyoruz. Elde ettiğimiz başarıların mimarları olan yönetim ekibimizi, teknik kadromuzu ve oyuncularımızı yürekten kutluyor; bizleri bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum. Umarım bu ödül Avrupa Kupalarında elde edeceğimiz başarıların bir habercisi olur. Türk sporuna yapacağımız yatırım artarak devam edecek.

Haberin Devamı

TÜRK TELEKOM’UN ÇIKIŞI SÜRÜYOR

ING Basketbol Ligi’nde son oynadığı maçta güçlü ekiplerden Pınar Karşıyaka’yı deplasmanda yenen Türk Telekom Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Kupası A Grubu’ndaki mücadelesinde de Litvanya temsilcisi Lietkabelis’i 65-60 mağlup edip, çıkışını sürdürdü.
Maça iyi başlayan Türk Telekom, yüzdeli dış atışlarıyla farkı açsa da sonraki bölümde rakibinin farkı azaltmasına engel olamadı. İlk çeyrek 20-15 Telekom’un üstünlüğünde geçildi.
İkinci çeyrekte çekişmenin dozu arttı ve mavi-beyazlılar, soyunma odasına bir sayı farkla, 33-32 önde gitti.
İkinci yarıda da skor sürekli çok yakın gitti. Çeyreğin ortasında skor 40-40 olurken, Türk Telekom, bu periyodu son bölümdeki çabası ile 48-43 üstün tamamladı.
Final periyodunun ilk 2 dakikası rakibine potayı göstermeyen Türk Telekom, farkı 10 sayıya çıkardı. Teelokm’un hücumda tıkandığı bölümde, üst üste basketlerle skor bulan konuk takım farkı 2 sayıya indirdi. Son dakikalardaki büyük çekişmeden galip ayrılan Türk Telekom maçı 65-60 kazandı.
Türk Telekom’da; Johnson 28 sayı ile maçın yıldızı oldu. Clemmons 11, Dawkins 9 sayı ile kendisine eşlik etti.

Haberin Devamı

BAŞARILI OLAN SPORCULARA DESTEK

Türk Telekom Spor Kulübü yönetimi, kulüp çatısı altında; atletizm, bisiklet, boks ve güreş gibi branşlarda mücadele edip başarılı olan gençleri her alanda desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Türk Telekom - Lietkabelis maçının devre arasında, Dünya Başkanlık Kupası’nda birinci olan kulüp sporcularından, Hayrunnisa Gürbüz, Aleyna Şenyurt ve Ömer Faruk Dayıoğlu ve antrenörlerine ödül verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!