Avcı köpeklerin süper operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Avcı köpeklerin süper operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2007 00:00

Gölbaşı’nda eğitilen 15 narkotik dedektör köpek Antalya Havalimanı’nda tatbikat yaptı. Köpekler 1.5 dakikada valize saklanmış uyuşturucuyu buldu.

ANKARA Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğü’nde eğitim verilen 15 narkotik dedektör köpeği, Antalya Havalimanı’nda tatbikata katıldı. Uyuşturucu madde ve komut eğitimi alan köpekler, 1.5 dakikada valize saklanmış uyuşuturucuyu buldu.

KISA SÜREDE BULDULAR

Narkotik dedektör köpekleri, bugün Antalya Havalimanı 1’inci Dış Hatlar Terminali’nde yapılan uyuşturucu bulma ve valiz tarama tatbikatına katıldı. Polisler tarafından valizlerin içine saklanan esrar, eroin ve kokain gibi uyuşturucu maddeleri arayan eğitimli köpekler, 1.5 dakika gibi kısa bir sürede poşetlenmiş ve plastik kabın içine konulmuş uyuşturucu maddeleri bulmayı başardı. Maddenin yerini gösteren köpekler, ardından patilerini kaldırarak ’zafer’ işareti yaptı. Turistler de tatbikatı ilgiyle izledi.

ATAMALARI YAPILIYOR

Köpeklerin eğitimlerini bitmediğini belirten Uzman Eğitmen ve Polis Memuru Hakan Bayram, Eğitim Merkezi’nde eğitimlerinin devam edeceğini söyledi. Bayram, "Köpekler, eğitimin başından itibaren aynı polis memuruyla ekip halinde çalışıyor. Köpeklerin atamaları yapılıyor, ona göre memurlar da onunla tayin oluyorlar. Çünkü, bu köpekler, polis memuru ile çok iyi anlaşmalı ve birbirlerini iyi tanımalı, komutlara kayıtsız şartsız itaat etmeli" dedi.
/images/100/0x0/55ea2793f018fbb8f86e9145

Türkiye’nin ilk kadın eğitmeni

Tatbikata Türkiye’nin ilk ve tek kadın narkotik köpek eğitmeni olan Mardin Emniyeti’nde görevli Funda Yüncüoğlu da katıldı. Golden Retriever cinsi "Tayra" adlı köpeğin eğitmenliğini yapan Yüncüoğlu, "Çocukluğumdan beri köpekleri çok severim. Bu kurs sayesinde, işim ile köpek sevgisini birleştirmiş oldum" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!