ATO ziyaretinin gündemi ulaşım

Güncelleme Tarihi:

ATO ziyaretinin gündemi ulaşım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2021 00:31

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret eden ATO Başkanı Gürsel Baran, COVID-19 sonrasında direkt uçulan destinasyon sayısının artırılması konusunda destek istedi. Baran, hızlı trenin merkezi olan Ankara’nın sağlık, kongre ve fuar turizminde gelişmesi için çalışmalar sürdürdüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ile beraberindeki heyet, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu ziyaret ederek, oda üyelerinin sektörel sorunlarına ilişkin dosya sundu. Baran, ATO’nun faaliyetlerine ilişkin bilgi verirken, hızlı trenin merkezi olan Ankara’nın sağlık, kongre ve fuar turizminde gelişmesi için çalışmalar sürdürdüklerini, COVID-19 sürecinin ardından bu çalışmalara hız vereceklerini bildirdi. Ankara’nın ticaret ve turizmde gelişebilmesi için yurt dışına direkt uçuşların önemli olduğunu belirten Baran, COVID-19 sonrasında direkt uçulan destinasyon sayısının artırılması konusunda Bakan Karaismailoğlu’ndan destek istedi.
Başkan Baran, ‘patates hat’ olarak nitelenen sahte telefon hatları için satışın yapıldığı bayinin bağlı olduğu işletmenin cezalandırılması yerine, satışı yapan kişinin cezalandırılmasına ilişkin taleplerini de Karaismailoğlu’na iletti.

ATO ziyaretinin gündemi ulaşım


ÖNEMİ ANLAŞILDI

Haberin Devamı

ATO üyelerinin geleceğine yön vermek amacıyla ülkenin gelişimini de yakından takip ettiklerini vurgulayan Baran, Türkiye'nin lojistik merkezi olarak güçlenebileceği görüşünü paylaştı. Baran, Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Hattı üzerinden Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Çin'e yapılan yük taşımacılığında koronavirüs süreciyle birlikte artış görüldüğüne dikkat çekerek, "Süveyş Kanalı'nın bir konteyner gemisince bir hafta tıkanmasıyla birlikte Türkiye'nin mega projeleriyle oluşturduğu demir yolu ve kara yolu ağlarının önemi daha da anlaşıldı. Türkiye'nin vazgeçilmez küresel lojistik ve ulaşım entegrasyon konumu pekişti" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!