ASO Meclisi TOBB’da toplandı: Sanayicilerin talebi ulaşım ve insan kaynağı

Güncelleme Tarihi:

ASO Meclisi TOBB’da toplandı: Sanayicilerin talebi ulaşım ve insan kaynağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2023 15:26

Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) ocak ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Celal Koloğlu başkanlığında TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

ASO Başkanı Seyit Ardıç, burada yaptığı konuşmada gündemdeki ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Ardıç, özetle şunları söyledi:
“Yeni yönetimimiz; yeni bir anlayışla, başkentimizi sanayi ve teknolojide lider yapmak vizyonu doğrultusunda, faaliyetlerini sürdürmekte ve Ankara sanayicisinin yüksek katma değer üretmesine, rekabet gücünün artırılmasına ve başta Ankara olmak üzere ülkemizin ekonomik, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişiminde yol gösterici misyonunu gerçekleştirmek için çalışmalarda bulunacaktır.

AVRUPA ÜRETİM ÜSSÜ HEDEFİ

Tedarik zincirinde pandemi sonrası elde ettiğimiz avantajı kaybetmememiz gerekiyor. Bu avantajı iyi bir şekilde kullanırsak özellikle Avrupa bölgesinin üretim üssü haline dönüşebiliriz.
Almanya’nın yüz ölçümünün sanayiye ayrılan payı yüzde 4 iken, bizde ise bu oran binde 4 seviyesinde. Almanya ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunun önemli bir göstergesi olarak bu oran karşımızda duruyor. Sizin de desteğinizle Ankara’da sanayicilerimizin talep ettiği, ulaşım ve insan kaynağının yeterli olduğu bölgelerde gerek mevcut organize sanayi bölgelerinin genişlemesi,
gerekse de yeni organize sanayi bölgeleri, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgelerinin kurulmasına bu dönemde hız vermek istiyoruz. Sanayicimiz bugün öz kaynaklarıyla arsa, bina gibi yatırımlarını tamamlayarak birikiminin büyük bir kısmını toprağa gömmekte, makine, teçhizat ve işletme sermayesi için elinde avucunda pek bir şey kalmamaktadır.
Halen TOKİ eliyle rezidans ve AVM yapmak sosyal anlamda önemli olmakla birlikte, benzeri bir finansman modeliyle, sanayicilerimize uzun vadeli fabrika arsa ve binası sağlanmalı, öz kaynaklarımızı makine, teçhizat ve işletme sermayesi olarak değerlendirmeliyiz. Sizin desteğinizle böyle bir mekanizmanın kurulacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum.”

Haberin Devamı

SANAYİ KENTİ HALİNE GELDİ

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise “4 yıl boyunca bir sorumluluğumuz var. Allah Ankara’ya 4 yıl hayırlı hizmetler yapmanızı nasip etsin. Hangi sektörden seçildiyseniz o sektörde temsilci sizsiniz. Ankara kendi çocukluğumda bir memur kenti iken artık bir sanayi kenti haline geldi. 4 bin sanayi ürününden 1954’ü Ankara’da üretiliyor. Ankara bir vizyon şehridir. O bakımdan gidecek daha çok yolumuz var” diye konuştu.

Haberin Devamı

ASO Meclisi TOBB’da toplandı: Sanayicilerin talebi ulaşım ve insan kaynağı

BAKMADAN GEÇME!