Asırlık aş ocağı kazanı kaynamaya devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Asırlık aş ocağı kazanı kaynamaya devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2019 14:12

Türk Kızılay bünyesinde 1919'da kurulan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşların sofrasına bir asırdır sıcak yemek götürmesini sağlayan Ankara'daki ilk aş ocağı, Ramazan ayında da hizmetlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Ulucanlar semtindeki Türk Kızılay Ankara Şubesi Dr. Cevat Naki Akkerman Aş Ocağı'ndan, ihtiyacı olan herkes sıcak yemek temin edebiliyor. Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, 100 yıldır hizmet veren aş ocağından yılın 365 günü yemek dağıtıldığını söyledi. Ramazan ayının paylaşma ayı olduğunu ve bağışçıların aynı bilinçle Ramazan’da kendilerine daha çok destek verdiğini belirten Altan, "Şu anda 11 bin kişilik yemek dağıtmaktayız ve bulunduğumuz mekan dahil olmak üzere, başkentin 11 noktasında ailelere yemeklerini ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜNDE 3 ÖĞÜN

Altan, aş ocağındaki çalışmaların sabah saatlerinde başladığını ve öğle saatlerine doğru dağıtımların yapıldığını ifade ederek, "Buradan birinci olarak iftar yapacak olanlar faydalanıyor. Ayrıca yaşlı veya hasta olup da oruç tutamayanlar var. Onları da gözeterek öğle saatlerine doğru dağıtım yapıyoruz" dedi. Günde 3 öğün yetecek şekilde sıcak yemek hizmeti verdiklerini söyleyen Altan, Genç Kızılay üyelerinin ramazan ayına özel başlattıkları çalışmayla ilgili olarak, “Genç Kızılay’ımızın lokma ikramı var. Teravih sonlarında camilerden çıkan vatandaşlarımıza 10 bin lokma dağıtıyorlar. Bu, gençlerimizin yardımlaşma, dayanışma ve toplumla kaynaşmasına vesile olan güzel bir iş" diye konuştu. Süleyman TUNÇ/AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!