Aşırı artışın önüne geçilmeli

Güncelleme Tarihi:

Aşırı artışın önüne geçilmeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2021 22:54

Ankara Kuru Temizlemeciler Çamaşır ve Halı Yıkayıcıları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Erdal, kuru temizlemede kullanılan ilaç, naylon poşet ve askı gibi faaliyet konusu malzeme fiyatlarında aşırı derecede artışların yaşandığını belirterek, kendilerini mağdur eden bu aşırı fiyat artışlarının önüne geçilmesini istediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Erdal, “15-20 liraya kuru temizleme için aldığımız bir elbisenin naylon poşet ve askı masrafı en fazla 50 kuruş iken şu an 2TL’yi aşmış durumda ve bu bizim için çok büyük bir maliyet. Bu nedenle kuru temizlemede kullanılan ürünlerdeki fahiş fiyat artışlarına müdahale edilmesi gerekiyor” dedi.

ELEKTRİKTE İNDİRİM RAHATLATIR

Döviz kurundaki aşırı artışın kuru temizlemede kullanılan ilacın fiyatını çok yükselttiğini ve bu durumun sektörü olumsuz etkilediğini belirten Erdal, şunları söyledi: “Kullandığımız ürünlerin hemen hemen hepsi ithal. Bu nedenle döviz kurunun artışı malzeme fiyatlarına yansıyor, fiyatlar artıyor. Biz elektriği yoğun kullandığımız için elektrik fiyatlarında özel bir indirim uygulanması esnafımızı rahatlatır. En son 4 yıl önce fiyat listesi çıkartmıştık. Yakın zamanda listeyi yeniledik. Vatandaşı tedirgin etmeden, kuru temizlemeye herkes gelebilsin diye fiyatları yüksek tutmadık, makul oranda arttırdık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!