Asıl konuşma şampiyonlukta

Güncelleme Tarihi:

Asıl konuşma şampiyonlukta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2022 21:50

Saha sonuçlarının iyi geldiğinde tribünlerdeki tepkinin biteceğini vurgulayan Dalcı, “Şu an konuşmanın bir anlamı yok. Hedefe ulaştığımızda en çok ben konuşurum. Planımızdan 6 puan gerideyiz ancak bunu da kapatırız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, Süper Lig hedefleri için sarı-lacivertli taraftarlardan destek istedi.
Dalcı, Beştepe Tesisleri’nde gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya geldi.
Konuşmayı çok seven biri olmadığını aktaran Dalcı, “Şu an konuşmanın bir anlamı yok ancak şampiyon olunca da en çok ben konuşurum. Taraftar tepki verebilir. Onlara karşı bugüne kadar hiç saygısızlığım olmadı. Ulus’ta, Kızılay’da sürekli gezen biriyim. Hiçbir taraftardan tepki görmedim tam tersi ilgi gösterdiler. Futbolun doğasında eleştiri vardır. İyi sonuçlar geldikçe tribünlerdeki tepki de biter. Onların desteğine ihtiyacımız var. Şu an 39 puanda ve 2. sıradayız. Başarılı olduğumu söyleyemem ama asla başarısız da değiliz. Hedefimizin 6 puan gerisindeyiz, bunu da kapatırız” diye konuştu.

LİG ZORLU, TARAFTAR BİZE İNANSIN

Spor Toto 1. Lig’in zorluğuna dikkati çeken Dalcı, birçok istatistikte lider olduklarını aktarıp, “En çok pozisyona giren, duran toptan en çok gol atıp en az gol yiyen takımız. İkili mücadele kazanma oranında en iyi takımlardan biriyiz. Ligin en az gol yiyen takımıyız. Taraftarımız bize inansın” dedi.
Owusu’nunn babasının vefatından dolayı Gana’ya gittiğini, sonrasında da korana virüse yakalandığını belirten Dalcı, “Owusu’nun beyanına inanmak zorundayız. Teste girecek. Sonuç negatif çıkarsa en kısa sürede getirmek istiyoruz” diye konuştu. Dalcı, takımın tecrübeli ismi Pinto’nun sakatlığından dolayı bu hafta da forma giyemeyeceğini söyledi.

ALTYAPIDA GÖREV YAPAN ANTRENÖRDÜM

Altyapıdan oyunculara şans vermediği eleştirilerine kesinlikle katılmadığını, kendisinin Türk futboluna kazandırdığı isimlerin ortada olduğunu dile getiren Dalcı, şöyle konuştu:
“İstanbulspor’da çalışırken Zeki Çelik’i 30 bin avroya ben aldırttım. Zeki, şu an Lille’de oynuyor. Ben zaten altyapı hocasıydım. Bir oyuncuyu A takıma almak, hemen oynatacaksınız anlamına gelmez. Bu oyuncular 4 ay önce altyapıdaydı. 4 futbolcuyu A takıma çıkardım. Daha önce, bu çocuklara aylık verilmiyordu, şimdi aylık bağlandı. Önceden prim almazlardı, şimdi kadroya girdiklerinde prim de alıyorlar. Yönetimimiz altyapıya ciddi yatırım yaptı. Kısa ve uzun vadeli yatırımlar vardır ama en doğrusu orta vadeli yatırımdır. Yetenekle bir yere gelirsin, mental olarak güçlü değilsen olmaz. Altyapı oyuncularına büyük değer veriyorum. A takıma aldığım oyuncuları da yetenekli olduğu için aldım ancak direkt oynama zamanları şimdi değil.”

AATIF VE EREN, BÜYÜK KATKI VERİYOR

Takımın tecrübeli isimleri Aatıf Chahechouhe ile Eren Derdiyok’u da öven Dalcı, ikilinin sarı-lacivertli ekibe büyük katkı verdiğini vurgulayıp, “Şu an ikisi de önemli bir karakter ortaya koyuyor. Mesela Aatıf’ı, 17 hafta kulübede oturttuk. Böyle bir oyuncuyu yedek bekletmek kolay değil. Bizi hep yardımcı oldular. İşlerine saygı gösteren isimler. (Yeter ki takım Süper Lige çıksın) düşüncesindeler” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BASIN SORUMLUSU AYTEKİN OLDU

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde, Hüseyin Aytekin kulüp basın sorumlusu ve başkan Faruk Koca’nın basın danışmanı oldu. Kulüpten bu konuda yapılan açıklamada; “MKE Ankaragücü Spor Kulübü Basın Sorumlusu görevine Hüseyin Aytekin getirilmiştir. Aytekin, aynı zamanda Başkanımız Faruk Koca’nın basın danışmanlığı görevini de yürütecektir. Kendisini tebrik eder, başarılar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

TARİHİ BİR BAĞ VAR

Hüseyin Aytekin, MKE’nin Kırıkkale’deki fabrikalarının üzerinde kurulduğu araziyi bağışlayan büyük dedesi, Hüseyin Kahya Hiçyılmaz’dan dolayı, Ankaragücü ile özel ve tarihi bir bağının olduğunu belirtip, “Bizim Ankaragücü sevdamız tarihi. MKE kurumuna ve Ankaragücü’ne derin bir sevgi duyuyorum. Yeni bir görev üstlendim. Büyük camiaya hizmet edecek olmanın heyecanını ve gururunu yaşıyor, üzerimde önemli bir sorumluluk taşıyorum. Hedefimiz, hep birlikte Ankaragücü’nü layık olduğu Süper Lig’e çıkarmak. Bunun için hepimiz çok çalışacağız. Başarıda; yönetim, teknik kadro, oyuncular ve taraftarın bütünlük içinde hareket etmesi çok değerli. Ankaragücü, bu birlikteliği sağlayacak ve hedefine ulaşacak güçtedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

YENİ RAKİP KOCAELİSPOR

Ankaragücü, Spor Toto 1. Lig’in 21. hafta maçında bugün Kocaelispor ile deplasmanda karşılaşacak. Kocaeli Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak müsabakayı hakem Çağdaş Altay yönetecek. Maç öncesinde, Ankaragücü 39 puanla 2. sırada. Kocaelispor ise 24 puana sahip. Mustafa Reşit Akçay yönetimindeki Kocaelispor ligde oynadığı son 4 maçı kazanamadı. Mustafa Dalcı’nın ekibi ise ligde çıktığı son 3 müsabakayı da galip tamamladı.
Ankaragücü ile Kocaelispor, daha önce 42 kez karşılaştı. Sarı-lacivertliler 14, yeşil-siyahlılar 20 kez kazandı. 8 müsabaka berabere bitti. Ligin ilk yarısındaki maç 0-0 sonuçlandı. Ankaragücü’nde Eren Derdiyok, Kocaelispor’da ise Dino Ndlovu 9’ar golle öne çıkan isimler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!