Aşıkpaşa’nın talebi ‘söz’de kaldı

Güncelleme Tarihi:

Aşıkpaşa’nın talebi ‘söz’de kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2016 15:27

Çankaya Aşıkpaşa Mahallesi’nin açılmayan sokaklar nedeniyle yaşadığı ulaşım çilesi bitmek bilmiyor. Ankara Hürriyet’in haberinin ardından 221. Sokak’ta, asfalt ve kaldırım çalışması yapılırken, 225. Sokak unutuldu. Aşıkpaşa mahallesi muhtarı Murat Özden, “Merdiven yapılması için çalmadık kapı bırakmadım. Söz verildi ama ertelendi” dedi.

Haberin Devamı

Mahallede, Göztaşı Sokak’ı Akın Caddesi’ne bağlayan dik yokuşa yol, kaldırım ve merdiven yapılmadığı için vatandaşlar yürümekte zorlanıyor. Mahalle sakinlerinin otobüs durağı ve sağlık ocağına kısa yoldan ulaşmak için tırmandığı merdivensiz yokuş, okul döneminde öğrenciler için tehlike yaratıyor. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in sokağa merdiven yapılacağı sözünü verdiğini ancak hiçbir çalışma yapılmadığını belirten vatandaşlar, “Defalarca Çankaya Belediyesi’ne dilekçe verdik. Başkan, ‘Bizzat ilgileneceğim’ dedi ama yıllardır bir merdiven yapılmadı. Çocuklarımız düşme tehlikesi ile bozuk arazi üzerinden okula gidiyor” diye tepki gösteriyor.

SÖZ VERİLDİ TUTULMADI

Merdiven yapılmadığı için mahallelilinin kendisine de tepki gösterdiğini ifade eden Aşıkpaşa Mahallesi Muhtarı Murat Özden ise şunları söyledi: “225’inci Sokak’ın merdivenlenmesi için çalmadık kapı bırakmadım. Hep söz verildi ama sürekli ertelendi. Vatandaşların tepkisine maruz kalıyorum. ‘Bir merdiven yaptıramadın. Sen nasıl muhtarsın’ diyorlar.”

Haberin Devamı

221. SOKAK ASFALTLANDI

Öte yandan Ankara Hürriyet’in ‘Aşık usandı’ başlığıyla 11 Ağustos 2016 tarihinde gündeme getirdiği 221’inci Sokak’ın yolu da açıldı. Tabelası olmasına rağmen yıllardır açılmayan sokak nedeniyle vatandaşların yaşadığı mağduriyetin gündeme gelmesiyle harekete geçen Çanakaya Belediyesi ekipleri, yol ve kaldırım çalışması yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!