ASELSAN’dan 102 engelliye iş imkanı

Güncelleme Tarihi:

ASELSAN’dan 102 engelliye iş imkanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2008 00:00

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir kuruluşu olan ASELSAN, tüm meslek gruplarından 102 engelli istihdam etti.

4857 Sayılı İş Yasası uyarınca 50’nin üzerinde çalışanı olan şirketlerin yüzde 3, kamu ise yüzde 4 oranında engelli personel istihdam etmek zorunluluğu bulunuyor.

ASELSAN, tüm meslek gruplarından 102 engelli istihdam etti. Şirket, çalışanlarının engellerinin iş yaşamını etkilememesi için gerekli fiziki tedbirleri aldı ve yeni çalışanlarının şirkete adaptasyonu için oryantasyon faaliyetleri de gerçekleştirdi.

ASELSAN’ın istihdam ettiği engellilerin hepsi, elektrik-elektronik, makine ve bilgisayar mühendisleri, iktisatçılar, grafikerler, muhasebeciler, büro personelleri, meslek liselerinin elektrik/ elektronik, bilgisayar programcılığı, torna-tesviye, kimya gibi bölümlerinde eğitim görmüş, konularında uzman kişilerden oluşuyor. Ortopedik engelli, görme veya işitme engelli personel, verilen görevleri, ASELSAN’ın diğer çalışanları ile birlikte en iyi şekilde yerine getiriyor.

Engelli personelin ASELSAN’a ulaşımını sağlamak için servis düzeni gözden geçirildi ve özellikle yürüme problemi olan çalışanların evlerinden alınmaları sağlandı. Bina girişlerinden yemekhaneye kadar tüm mekanlar da özürlülerin rahatça kullanması için gerekli tadilatlar yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!