Asartepe’de turna peşinde

Güncelleme Tarihi:

Asartepe’de turna peşinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2022 09:40

Ayaş Asartepe (Çanıllı) Barajı’nın 2-3 Temmuz’da ev sahipliği yapacağı Turna Balığı Yakalama Yarışması’nda, katılımcılar, bot ve kıyıdan olmak üzere iki kategoride mücadele edecek.

Haberin Devamı

Ayaş Asartepe (Çanıllı) Barajı, 2–3 Temmuz’da Turna Balığı Yakalama Yarışması’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ankara’nın yanı sıra birçok kentten dernek temsilcileri, sportif olta balıkçıları ve ailelerinin katılacağı kamplı etkinlik kapsamında, çeşitli aktiviteler, eğlenceli yarışmalar ve Ankara Fotoğraf Gurubu tarafından ‘Balık, Amatör Balıkçılık ve Doğa’ konulu fotoğraf yarışması da düzenlenecek. Bot ve kıyıdan olmak üzere iki kategoride düzenlenecek yarışmada bot ile suya açılanlar takım halinde, kıyıdan yarışanlar ise ferdi olarak en büyük ve en çok turna balığını yakalamak için kıyasıya mücadele edecek. Yakalanan balıklar ise ölçümü yapıldıktan sonra fotoğraf ve videolar ile kayıt altına alınıp tekrar ait olduğu suya bırakılacak.

Asartepe’de turna peşinde


DOĞA AŞIKLARI KATILACAK

Haberin Devamı

Projeyi düzenleyen Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu’nun (ASOF) Yönetim Kurulu Başkanı M. Serkan İnanç, Ankara’da yaşayanların doğa ile bütünleşmesi, ruh ve bedenen daha sağlıklı olması, çevre ve doğa bilinci ile yetişmesi için kent içi ya da kent çevresi doğa alanlarının ve rekreasyonel faaliyetlerin çok büyük bir önemi bulunduğunu belirtti. Yarışmayı organize eden Sincan Amatör ve Sportif Olta Balıkçılar ve Kara Avcılar Derneği (SİNABDER) Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Gerikalan ise ‘Ankara’da Geleceğe Rastgele’ sloganı ile başlatmış oldukları proje kapsamında düzenlenecek yarışmaya ülke genelinden yüzlerce doğa aşığının katılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!