Asansörlerin yüzde 80'i kusurlu ve tehlikeli

Güncelleme Tarihi:

Asansörlerin yüzde 80i kusurlu ve tehlikeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2013 00:00

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Ömer Varlık Özerciyes, 2012 yılında Ankara’da denetimini yaptıkları 6 bin 990 asansörün, 5 bin 200’ünün hataların giderilmesine kadar kullanılması sakıncalıdır anlamına gelen ‘Kırmızı Etiket’ aldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Özerciyes, yaptığı yazılı açıklamada, yasal zorunluluklara rağmen, yıllık kontrol ve denetimleri yapılmayan çok sayıda asansör olduğunu belirterek, söz konusu durumun kullanıcılar açısından tehlike arz ettiğini kaydetti.
Özerciyes, bu kapsamda 2012 yılında Ankara’da, A tipi muayene kuruluşu olan oda ile protokol yapan belediyelerin sınırları içinde, 6 bin 990 asansörü denetimden geçirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
“2012 yılında Ankara’da denetimini yaptığımız 6 bin 990 asansörün, 5 bin 200’ü hataların giderilmesine kadar kullanılması sakıncalıdır anlamına gelen ‘Kırmızı Etiket’ aldı. 220 adedi eksik ve hataların ivedilikle giderilmesi gerektiği anlamına gelen ‘Sarı Etiket,’ bin 570 adedi ise kullanılmasında teknik ve güvenlik açısından sakınca bulunmadığını belirten ‘Yeşil Etiket’ aldı. Türkiye’deki asansörlerin büyük bölümü denetlenmiyor, denetlenebilen asansörlerin de yüzde 80’i kusurlu ve kullanılması tehlike içeriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!